25.9 C
Paphos
Thursday, June 13, 2024

ΔΗΣΥ: Γρίφος για γερούς λύτες η Περιφέρεια Πάφου- Επιστολή “φωτιά” Τσέλεπου

Επανέρχεται στο προσκήνιο με επιστολή του ο Μάριος Τσέλεπος, στέλεχος του ΔΗΣΥ που διεκδικεί το χρίσμα για την θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πάφου. Ο κ. Τσέλεπος με επιστολή του προς το κόμμα

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΗΣΥ αποφάσισε πως όπου υπάρχουν δυο και πάνω Συναγερμικοί υποψήφιοι θα πραγματοποιήσει εσωκομματικές αρχαιρεσίες όπως προβλέπεται και από το Καταστατικό κάτι όμως που έρχεται και σε σύγκρουση με άλλο άρθρο του καταστατικού [το άρθρο 30 (Διεκδίκηση εκλογών- επιλογή υποψηφίων)] που αναφέρεται σε πιστή τήρηση των εως τώρα κομματικών αποφάσεων.

Η επιστολή “φωτιά” που έστειλε στην πρόεδρο του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου ο Μάριος Τσέλεπος και η οποία σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για απόφασή του να μην μπει ο ίδιος στις διαδικασίες του κόμματος οι οποίες αντιστρατεύονται τις θέσεις του κόμματος επιτρέποντας σε πρώην στελέχη να διεκδικήσουν δημόσια αξιώματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

“Η απο μέρους μου συμμετοχή, διευκρινίζει, θα σημαίνει ταυτόχρονα επιβράβευση και αποδοχή της “κομματικής αποστατρίας”.

Αυτούσια η επιστολή του Μάριου Τσέλεπου

Σας έχω ενημερώσει εδώ και αρκετούς μήνες για την πρόθεση μου να διεκδικήσω την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου και σας έχω επεξηγήσει τους λόγους που πηγάζουν από πραγματικό ενδιαφέρον για το τόπο μας και τους πολίτες μας.

Με μεγάλη μου έκπληξη και απογοήτευση πληροφορήθηκα την απόφαση σας για διενέργεια εσωκομματικών εκλογών στην επαρχία Πάφου που αντιμετωπίζει ιδιάζουσες καταστάσεις σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πέρα από το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την θέση του Περιφερειάρχη ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ο τέως Βουλευτής του κόμματος μας, Κωστάκης Κωνσταντίνου, ο οποίος στις πλέον σημαντικές και καθοριστικές εκλογές της Παράταξης μας, όχι μόνο μας γύρισε την πλάτη, όχι μόνο δεν είχε την ευθιξία να ζητήσει ένα συγνώμη από τον Συναγερμικό κόσμο πάνω στον οποίο έχει φτιάξει την πολιτική- οικονομική και κοινωνική του υπόσταση αλλά μέχρι και σήμερα παρευρίσκεται σε όλες τις εξορμήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Πάφο και επιδιώκει και φωτογράφηση του με τον κύριο και την κυρία Χριστοδουλίδη.

Πέραν τούτου καθημερινά και μεθοδικά με ποικίλους τρόπους υποσκάπτει προκλητικά τις υποψηφιότητες άλλων στελεχών μας που διεκδικούν πολιτειακές θέσεις στην επαρχία μας. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κωνσταντίνου απέχει ή υποσκάπτει υποψηφιότητες υποψηφίων του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αν η ηγεσία πραγματικά ενδιαφερόταν θα έψαχνε το παρελθόν για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

Ανέμενα από την ηγεσία να διερευνήσει σε βάθος τους πραγματικούς λόγους που ο κ. Κωνσταντίνου επιδιώκει την συγκεκριμένη θέση, διότι είμαι βέβαιος ότι δεν ενδιαφέρεται για την στήριξη και την επιτυχία του θεσμού, ούτε βέβαια για την ανάπτυξη και την πρόοδο της επαρχίας μας, κάτι που δεν έκανε στα τριάντα τόσα χρόνια της βουλευτικής του ιδιότητας και του Δημοτικού Συμβούλου.

Ανέμενα από την ηγεσία να προβληματιστεί γιατί κανένα από τα κόμματα δεν δήλωσαν στήριξη στον κ. Κωνσταντίνου. Ανέμενα από την ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει την επιβράβευση της αποστασίας και την ανακύκλωση προσώπων.

Ανέμενα από την ηγεσία μας να προβληματιστεί γιατί ο κ. Κωνσταντίνου ενώ εδώ και δύο χρόνια τόνιζε με το πιο έντονο τρόπο ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πάφου απέναντι στον νυν δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνος ξαφνικά άλλαξε γνώμη και ενδιαφέρεται για την θέση του Περιφερειάρχη. Μήπως λόγω των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας;

Υποβάλλοντας το ενδιαφέρον μου για την συγκεκριμένη θέση στα πλαίσια της κομματικής διαδικασίας διαπίστωσα τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο την πρόθεση μιας συγκεκριμένης ομάδας στελεχών να προσπαθούν να απαξιώσουν την υποψηφιότητα μου και να προβάλλουν την αδιαπραγμάτευτη θέση για υποστήριξη του κ. Κωνσταντίνου, είτε σε απευθείας ενημέρωση μελών μας είτε μέσω ψίθυρων αλλά και με υποβολιμαία δημοσιεύματα στον τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνεπώς αρνούμαι να συμμετάσχω σε μια διαδικασία με τον κ. Κωνσταντίνου. Η αποστασία δεν πρέπει να επιβραβευτεί ούτε να νομιμοποιηθεί. Μια τέτοια διαδικασία θα εμβαθύνει το ρήγμα και την διχόνοια των μελών μας και θα δημιουργήσει πληγές στην επαρχία μας, γνωρίζοντας πως και με ποιες μεθόδους λειτουργούν κάποιοι στο κόμμα μας. Ας αναλογιστούν κάποιοι τις συνέπειες εν όψει μάλιστα και των ευρωεκλογών.

Μάριος Τσέλεπος

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ