spot_img
spot_img
29.8 C
Paphos
Wednesday, July 28, 2021

Δημιουργία τρίτου πυλώνα στην οικονομία της Πάφου

spot_img
   

Στην εκτίμηση ότι οι δύο παραδοσιακοί πυλώνες του τουρισμού και των κατασκευών, θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να παραμένουν οι μοναδικοί, προέβη με γραπτή του ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, προσθέτοντας πως πρέπει εδώ και τώρα να δημιουργήσουμε ένα νέο πυλώνα στην οικονομία της πόλης και της Επαρχίας μας.

Ο κ. Φαίδωνος αναφέρει πως χρειαζόμαστε ένα νέο πυλώνα που θα εστιάζει στις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις που σημειώνονται παγκόσμια, προσθέτοντας πως οι ειδικοί και τα σχετικά στοιχεία και δεδομένα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι στις τελευταίες αλλά και τις επόμενες δεκαετίες, η τεχνολογία και η καινοτομία παρήγαγαν ή θα παραγάγουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου.

   

Η προϋπόθεση είναι μία και ξεκάθαρη είπε , να μπούμε δηλαδή, όπως εξήγησε, στην εποχή της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Για να περάσεις όμως την πύλη του εκσυγχρονισμού και των αλλαγών σε οποιονδήποτε τομέα, χρειάζεσαι ανέφερε το διαβατήριο της Παιδείας και της Εκπαίδευσης , σημειώνοντας πως αυτός είναι συμπυκνωμένα ο ρόλος του Pafos Innovation Institute.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναφερόμενος στην δημιουργία τρίτου πυλώνα στην οικονομία της Πάφου , η οποία περιλαμβάνει και τη μετατροπή της πόλης σε Έξυπνη και Ψηφιακή Πόλη, είναι υπόθεση, όπως τόνισε, που υπερβαίνει τα όρια της πόλης και της Επαρχίας μας .
Πρόσθεσε, πως η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, θα ωφελήσει πολλαπλά και την οικονομία της χώρας και παράλληλα θα αποτελέσει απτό παράδειγμα για τις άλλες πόλεις, σημειώνοντας πως το ειδικό βάρος της Πάφου αλλά και της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, θα αυξηθεί..

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Επεσήμανε δε, πως είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα, το αποτέλεσμα και τα οφέλη των οποίων θα γίνουν αισθητά σε μέλλοντα χρόνο και όχι κατ’ ανάγκην στο στενό πλαίσιο μιας θητείας, που αυτοί ως δημόσια πρόσωπα υπηρετούν.

Εκτίμησε ακόμη , πως δεν υπάρχει, κατά την άποψή του, μεγαλύτερη επίδραση στην πορεία μιας κοινωνίας και ενός έθνους από αυτήν της Παιδείας, της μόρφωσης της καλλιέργειας ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Μέρος του ευρύτερου κεφαλαίου της Παιδείας, με διαχρονικό ειδικό βάρος και ρόλο, είναι η Έρευνα, η Καινοτομία και η Τεχνολογία,όπως είπε .

Εκφράζοντας τους προβληματισμούς του ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως η Πάφος, μια μικρή και για πολλές δεκαετίες παραμελημένη πόλη και Επαρχία, πρέπει να επαναπροσδιορίσει το στίγμα και την πορεία της στις επόμενες δεκαετίες.

Διάγοντας ,όπως ανέφερε, μια μεταβατική περίοδο, η πόλη βρίσκεται ενώπιον δύο κατά βάση επιλογών,η πρώτη είναι να ακολουθήσει τον παλιό χαραγμένο δρόμο, η δεύτερη είναι η χάραξη ενός νέου διάπλατου δρόμου που θα την οδηγήσει στην εποχή της πνευματικής ανάτασης και ακμής.

Το έργο του Pafos Innovation Institute που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή και αποτελεί κόσμημα για την Πάφο , έρχεται να προστεθεί σημείωσε, σε ένα μακρύ κατάλογο έργων υποδομής και αστικής ανάπτυξης του Δήμου της Πάφου, που ωρίμασαν και εκτελέστηκαν στα τελευταία 6 χρόνια.

Ενδεικτικά ανέφερε πως εγκαινιάστηκαν 10 μεγάλα έργα, 3 άλλα έχουν αποπερατωθεί και δεν έχουν ακόμη εγκαινιαστεί και άλλα 10 βρίσκονται υπό εκτέλεση και θα είναι έτοιμα σε μερικούς μήνες.

Τίποτα δεν είναι πιο σπουδαίο από το να ταυτίζει ο άνθρωπος το πρόσκαιρο πέρασμά του από τη ζωή με έργα που συμβάλλουν στην πραγματική πρόοδο της κοινωνίας στην οποία ζει, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Πάφου .

Έστειλε τέλος το μήνυμα ότι από τη συνεργασία της Πάφου με το Πανεπιστήμιο IDC έχουν όλοι να κερδίσουν, Έλληνες, Εβραίοι και Άραβες, σημειώνοντας πως κανένας δεν έχει να φοβηθεί από αυτήν γιατί είναι ένα εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης και προόδου, μια επένδυση στην ειρήνη και τη συνύπαρξη, κατέληξε.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img