Διατήρησε τον Κήπο σου “Ζωντανό” κατά τον καύσωνα

0
1001

Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τη φροντίδα του κήπου μας. Ωστόσο, με την κατάλληλη προετοιμασία και φροντίδα, μπορούμε να διατηρήσουμε τον κήπο μας “ζωντανό” και πλούσιο κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών.

Η εταιρεία Menelaos Georgiou Pool And Garden Maintenance η οποία εξειδικεύεται στη δημιουργία και συντήρηση κήπων και στην καθαριότητα πισίνων μας προτείνει μια συμβουλές για να διατηρήσουμε τον κήπο μας όμορφο και κυρίως …”ζωντανό”:

Προσαρμοσμένο πότισμα: Κατά τη διάρκεια της ζέστης, τα φυτά και τα λουλούδια μας χρειάζονται περισσότερο νερό. Προτίμησε το πότισμα το πρωί ή το απόγευμα για να αποφύγεις την απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης. Βεβαιώσου ότι το νερό φτάνει στις ρίζες των φυτών για να ενισχύσει την αντοχή τους στη ζέστη.

Χρήση φυτών ανθεκτικών στη ζέστη: Επέλεξε φυτά που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία. Ορισμένα ανθεκτικά φυτά είναι οι κάκτοι και διάφορα άλλα εποχικά. Αυτά τα φυτά απαιτούν λιγότερο νερό και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ζεστές συνθήκες.

Εφαρμογή φυτοκάλυψης: Χρησιμοποίησε φυτοκάλυψη για να περιορίσεις την απώλεια υγρασίας από το έδαφος. Κάλυψε το έδαφος με χώμα, κομπόστ ή φυτοκάλυψη από φύλλα ή διακοσμητικά υλικά. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας και θα μειώσει την ανάπτυξη ζιζανίων.

Προσοχή στα άλλα ζητήματα: Επίσης, μη ξεχνάς να προσέξεις άλλες πτυχές της φροντίδας του κήπου. Αφαίρεσε τα μαραμένα φύλλα και λουλούδια για να προλάβεις την εξάπλωση ασθενειών. Κόψε το γρασίδι σε μεγαλύτερο ύψος για να προστατεύσεις τις ρίζες από πιθανή ξήρανση.

Προστασία από τον ήλιο: Ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών σου, προστάτευσε τα από τον έντονο ήλιο. Χρησιμοποίησε ομπρέλες ή κιόσκια για να προστατεύσεις τα ευαίσθητα φυτά από την υπερθέρμανση.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να διατηρήσεις τον κήπο σου “ζωντανό” και εντυπωσιακό κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, παρά την υψηλή θερμοκρασία. Θυμήσου να προσαρμόζεις τις φροντίδες σου ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε φυτού, και μη διστάζεις να διατηρείς την υγρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα.