12.9 C
Paphos
Wednesday, December 7, 2022

Δεύτερη συναυλία “Η μπάντα πάει Σινεμά” από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πάφου

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πάφου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου, επέστρεψε χθες για δεύτερη Κυριακή, για τη συναυλία υπό τον τίτλο “Η μπάντα πάει Σινεμά”, παρέα με τον ηθοποιό Ανδρέα Τσέλεπο σε ρόλο αφηγητή, παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τον κινηματογράφο με σκοπό να ενώσει την έβδομη τέχνη με τους φιλαρμονικούς ήχους. Τη συναυλία διοργάνωσε το Round Table 7, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πάφου.

Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του φιλανθρωπικού ταμείου του Round Table 7. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος χαρακτήρισε χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της πόλης με την απαραίτητη υποδομή που θα της επιτρέψει, όπως είπε, να αναδείξει και να αξιοποιήσει την εικαστική και πνευματική της δραστηριότητα στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Αναφέρθηκε και στις λύσεις, που έδωσε ο Δήμος Πάφου σε χρονίζοντα προβλήματα με τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής για τη μόνιμη στέγαση της Φιλαρμονικής του Δήμου και του Δημοτικού Ωδείου, ενώ προχώρησε και σε σημαντικές δράσεις όπως στην έκδοση του τόμου για 30 προσωπικότητες της Πάφου, η οποία θα παρουσιαστεί σύντομα στο κοινό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Δήμος, συνέχισε, δημιούργησε εμβληματικούς χώρους πολιτισμού στην πόλη, όπως το ανακαινισμένο Αττικόν, το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο και το Χάνι του Ιμπραήμ, ενώ προωθεί και μια σειρά νέων έργων, όπως το πρωτοποριακό Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στο χώρο του κτιρίου του πρώην Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού, το Κέντρο Προσωπικοτήτων της πόλης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, το οποίος όπως ανέφερε, θα περιλαμβάνει τα πολύτιμα αρχεία των μεγάλων λόγιων της Πάφου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και το Μουσείο “Στέλιος Κυριακίδης” στο παραδοσιακό κέντρο και πολλά άλλα έργα και δράσεις.

Σημειώνεται πως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πάφου έχει δημιουργηθεί από παλιά μέλη της Φιλαρμονικής του Α` Λυκείου Πάφου – Δήμου Πάφου με τη βοήθεια του Μαέστρου Δημήτρη Ευαγγέλου. Η συμμετοχή στην ορχήστρα είναι εθελοντική.
Σκοπός της ορχήστρας είναι να εξελιχθεί σε ένα πιο ολοκληρωμένο μουσικό σύνολο, το οποίο θα προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Tέλος το Round Table 7 Πάφου ιδρύθηκε το 1987 (ως παράρτημα του Round Table Cyprus) συνεχίζοντας την παρουσία και προσφορά του στην κοινωνία της Πάφου. Μέχρι τώρα το Round Table 7 είχε σημαντική συνεισφορά στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής (Μονάδες Μέντωρ), την παιδική βαρηκοΐα (κτίζοντας την ειδική μονάδα βαρήκοων παιδιών στην Πάφο από το ‘90) και πρόσφατα έργα του είναι η καμπάνια Access City (αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα ΑμεΑ στην Πάφο) και τη δημιουργία του κοινού ταμείου υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Τα τελευταία 10 χρόνια το Round Table 7 μέσω των εκδηλώσεων του στήριξε τοπικά, το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Πάφου, την ανοικτή θεραπευτική κοινότητα εξαρτημένων ατόμων “Η ΤΟΛΜΗ”, το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου, το Δημοτικό παντοπωλείο Δήμου Πάφου, τον Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Πάφου, το Κέντρο παρέμβασης Πάφου για άτομα με αυτισμό και το Ανοικτό Θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων, Τόλμη Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ