21.9 C
Paphos
Friday, September 22, 2023

Χριστοδουλίδης: Σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό – «Τετραψήφιος αριθμός βιογραφικών» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σήμερα Πέμπτη πραγματοποιεί και την πρώτη συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του κ.Χριστοδουλίδη.

«Για εμάς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», είπε εισαγωγικά.«Θα τονίσω και στα μέλη του Υπουργικού την ανάγκη επαφής με την κοινωνία, δεν πρέπει να χάσουμε τον διάλογο, να ακούμε να προβληματιζόμαστε», είπε στη συνέχεια.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον κ.Τατάρ. « Είναι μια συνάντηση που επιδίωξα αυτή με τον κ.Τατάρ. Δεν αναμένω να βγει κάτι σήμερα από τη συνάντηση, γνωρίζω τα δεδομένα»

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Εκείνο που θα μεταφέρω είναι ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι υπέρ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων».

Πρέπει να εξευρεθεί μια λύση του Κυπριακού είπε μεταξύ άλλων, ενώ ανέφερε πως θα απαντήσει και στην πρόταση για «διπλωματία σεισμών». «Υπάρχουν προηγούμενα, η ΚΔ έχει τεχνογνωσία και είναι κράτος μέλος της ΕΕ. Δεν πρέπει να καμιά απολύτως περίπτωση και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό, δεν πρέπει να λειτουργούμε ως δυο καλοί γείτονες.

Στόχος είναι η επανένωση του τόπου. Στόχος μου δεν είναι να σκοράρω πολιτικά, να δημιουργήσω ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Η απαρχή αυτής της προσπάθειας είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μαρτίου. τυγχάνει να είναι εκεί και ο ΓΓ. Ζητήσαμε συναντήσεις έτσι ώστε να παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση την οποία ήδη γνωρίζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες», ανέφερε.

Σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό

Είναι σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό, είπε ο κ.Χριστοδουλίδης ενώ πρόσθεσε ότι έλαβε τετραψήφιο αριθμό βιογραφικών. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των βιογραφικών είναι τεχνοκρατών. Τα κόμματα θα δώσουν κάποιες εισηγήσεις τις οποίες θα μελετήσει όπως είπε. 

Ερωτηθείς για το πότε θα ανακοινώσει το Υπουργικό είπε ότι αυτό ίσως γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Τον απασχολεί ότι αν ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, αυτό να είναι δύσκολο για τις εφημερίδες. Ο ίδιος είπε ότι είδε τι έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Δημήτρης Χριστόφιας, που ανακοίνωσαν Υπουργικό 1 μέρα πριν την ορκωμοσία. «Ίσως Δευτέρα ή Τρίτη, θα δω..».

«Θα έχει και Παφίτη Υπουργό.. εδώ υπάρχει Παφίτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας», σχολίασε σε ερώτηση αν θα υπάρχει Υπουργός από την Πάφο. Ο κ.Χριστοδουλίδης ερωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο αξιοποίησης του Ανδρέα Μαυρογιάννη. «Γιατί όχι», είπε ο κ.Χριστοδουλίδης. πρόσθεσε ότι τα προγράμματα όλων των ανθυποψηφίων τυγχάνουν μελέτης και κάποια στοιχεία θα αξιοποιηθούν γιατί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Θα δούμε» ήταν η απάντηση για το αν θα αξιοποιήσει τον Τάσο Τζιωνή. «Θα γίνουν ανακοινώσεις για όλα τα θέματα, δεν ασχολούμαι μόνο με το Υπουργικό. Με ανησυχούν για παράδειγμα τα εργασιακά..». 

Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ δίπλα απ’ την Κυβέρνηση

Ερωτηθείς για το ζήτημα του ΔΗΣΥ και το πολιτικό τέλος του κ.Αβέρωφ είπε πως δεν το ανέμενε ενώ πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι δεν γνωρίζει αν είναι μέλος ή όχι του κόμματος. 

Για το ζήτημα του ΔΗΣΥ ο κ.Χριστοδουλίδης είπε ότι θα ήθελε ένα ισχυρό ΔΗΣΥ, «κοντά στη κυβέρνηση, που θα στηρίξει την Κυβέρνηση, θεωρώ τη στήριξη του ΔΗΣΥ καθοριστικής σημασίας. Αμέσως μετά τις εκλογές όποιος/όποια εκλεγεί θα συναντηθώ για να εργαστούμε προς την κατεύθυνση που ανέφερα». 

Είπε ότι δεν ξέρει αν είναι ή δεν είναι μέλος του ΔΗΣΥ. «Την πολιτική μου καταβολή ποτέ δεν την έκρυψα. Κάποιοι μου έλεγαν ότι δεν είναι σωστό να το λέω και ότι θα μου στοιχίσει.. ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζω ετοιμότητα για συνεργασία με όλα τα κόμματα για το καλό της πατρίδας».

Αναφορικά με το ζήτημα των τετραμήνων είπε πως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους. «Δεν μπορούν νομοθετικά να σταματήσουν αύριο. Υπάρχει πρόβλημα φέτος και δεν πρέπει οι φετινοί μας τελειόφοιτοι να θυματοποιηθούν. Προσανατολιζόμαστε να μειωθεί το ποσοστό σημασίας των εξετάσεων των τετραμήνων στον τελικό βαθμό».  

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ