24.9 C
Paphos
Wednesday, May 29, 2024

Χριστίνα Λαζάρου: “Να κάνουμε την Πάφο την ομορφότερη πόλη της Κύπρου”, όχι μόνο αισθητικά, αλλά και επί της ουσίας”

Τι πιο ωραίο να ακούς νέους ανθρώπους, γεμάτους όρεξη, διάθεση και όραμα να μιλάνε για την πόλη τους με ζήλο; Η Χριστίνα Λαζάρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ διεκδικεί μια θέση στο ΔΗμοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάφου με όραμα να εργαστεί σκληρά για να γίνει η Πάφος, επι της ουσίας, η ομορφότερη πόλη της Κύπρο.

Η Χριστίνα ως επαγγελματίας αλλά και νέα μητέρα θέλει να δει την Πάφο, όπως αναφέρει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο PafosPress, να είναι μια πόλη για όλα τα παιδιά που θα ζουν εδώ, με ασφάλεια και προοπτική.

Μετά την εκλογή σας στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, μετά από μια περίοδο προσφοράς και δράσης σε διάφορα συμβούλια διεκδικείτε μια θέση στο ΔΣ Πάφου. Ήταν φυσική εξέλιξη η απόφαση αυτή;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Έχω την εντύπωση ότι, τόσο ο ΔΗΣΥ, όσο και ευρύτερα το πολιτικό σκηνικό της χώρας, έχει ανάγκη από νέες φωνές και νέες ιδέες. Αυτό το ακούω καθημερινά από πολλούς νέους. Η απόφαση μου να διεκδικήσω μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάφου, συνδέεται ξεκάθαρα με τα όνειρα που κάνουμε εμείς οι νέοι για την πόλη και την Επαρχία μας. Θέλω να γίνω μέρος της διαδικασίας να κάνουμε την Πάφο την ομορφότερη πόλη της Κύπρου. Όχι μόνο αισθητικά, αλλά και επί της ουσίας. Από τον καιρό που ήμουν σχολείο άκουγα από τους μεγαλύτερους ότι η Πάφος είναι ο «φτωχός συγγενής» των κυπριακών πόλεων. Έλεγα στον εαυτό μου ότι, όταν μεγαλώσω, θα βοηθήσω να αλλάξουμε αυτή την εικόνα.

Η Χριστίνα σε δράση της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Πάφου

Πως βλέπετε την ενδεχόμενη παρουσία σας στο νέο ΔΣ. Που θα δώσετε περισσότερη έμφαση αν εκλεγείτε;

Πριν απαντήσω, θα ήθελα να κάνω μια παραδοχή. Στην Πάφο έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Η πόλη ζωντάνεψε και βρίσκεται σε σωστή πορεία. Η Πάφος έγινε πιο όμορφη σε ότι αφορά την εικόνα. Πλέον πρέπει να εστιάσουμε στην επόμενη γενιά που θα αναλάβει να πάρει την πόλη ακόμη πιο μπροστά. Ως νέα μητέρα, θέλω να ξέρω ότι το παιδί μου και όλα τα παιδιά θα μπορούν να ζουν σε μια πόλη με ασφάλεια και προοπτική. Θέλουμε να χτίσουμε μια κοινότητα όπου τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν με υγιείς και δημιουργικούς τρόπους, να εκφράζονται και να μαθαίνουν, μέσα από εργαστήρια, αθλητικά προγράμματα, καλλιτεχνικές συναντήσεις και εποχιακές εκδηλώσεις. Θέλω να εστιάσουμε στα παιδιά μας. Βεβαίως, πέραν από αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πόλη με φρέσκιες ιδέες και πάνω από όλα με διαφάνεια.

Πιστεύετε ότι η Πάφος από πλευράς ανάπτυξης βρίσκεται σε καλό δρόμο;

Ναι, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Όπως είπα και στην πιο πάνω ερώτηση, στην Πάφο έχουν γίνει πολλά. Η πρώτη θέση την οποία θα στηρίξω αν εκλεγώ, θα είναι ο σχεδιασμός που θα οδηγήσει την Πάφο στην τέλεια συνύπαρξη παλιού και νέου. Δηλαδή, νέες αναπτύξεις οι οποίες θα συνυπάρξουν με την ιστορία, όπως συμβαίνει και στις πλείστες ευρωπαϊκές πόλεις. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δώσουμε έμφαση στον αθλητισμό για να δείξουμε στα παιδιά μας τον δρόμο. Να τα οδηγήσουμε σε σωστούς δρόμους, μακριά από ναρκωτικά και άλλες συνήθειες που καταστρέφουν την κοινωνία. Θέλουμε ακόμη περισσότερες νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και πολύ περισσότερο χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα σταθούν δίπλα στα παιδιά μας και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες και χαρακτήρες. Όχι μόνο εντός σχολείου, αλλά και σε δραστηριότητες που θα απορρέουν μέσα από τις υποδομές που θα δημιουργήσουμε ως νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Χριστίνα από επίσκεψη στο ΣΚΕ Χλώρακας μαζί με μέλη Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Πάφου

Πόσο θα βοηθήσουν άμεσα και μακροπρόθεσμα τα Πανεπιστήμια στην Πάφο;

Ήδη βοηθούν και αυτό το γνωρίζουμε καλά όσοι ζούμε στην Επαρχία. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ότι πιο σημαντικό για την Πάφο και θα πρέπει να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια με περισσότερες σχολές. Είπα πιο πάνω ότι η Πάφος ήταν για δεκαετίες ο «φτωχός συγγενείς». Αυτό συνέβαινε και με το ζήτημα των Πανεπιστημίων. Είμαστε περήφανοι που έχουμε πλέον στην πόλη μας πανεπιστημιακές σχολές και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί με όραμα και όρεξη. Σε αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Πάφο έχει σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει από κοινού με τα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να δούμε την επόμενη μέρα. Να διασφαλίσουμε ότι οι φοιτητές θα επιλέγουν την Πάφο γιατί συνδυάζει τις σπουδές με τον τρόπο ζωής. Σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερες φοιτητικές εστίες και υποδομές που θα βοηθούν τους φοιτητές. Έχω ιδέες τις οποίες ήδη έχω συζητήσει με τον κόσμο της Πάφου και αν όλα πάνε καλά, θα τις αναπτύξω στο Δ.Σ.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι σήμερα στην Πάφο τι θα ήταν;

Η Πάφος χρειάζεται απλά πράγματα για να γίνει ακόμη πιο όμορφη. Όπως είπα και πιο πριν, όχι μόνο στην εικόνα αλλά και στην ουσία. Θα ήθελα για παράδειγμα να δημιουργήσουμε περισσότερα πάρκα και παιδικές χαρές. Θα ήθελα να φιλοξενούμε στην Πάφο περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότερες. Να κάνουμε την Πάφο κέντρο πολιτισμού. Άλλωστε είμαστε μια πόλη, κάτω από την οποία υπάρχει τεράστια ιστορία. Εμείς είμαστε οι συνεχιστές αυτής της ιστορίας και πρέπει να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πόλη αντάξια αυτής της ιστορίας. 

Γιατί κάποιος να επιλέξει ΔΗΣΥ και γιατί να ψηφίσει εσάς;

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι το πολιτικό κόμμα σε Αρχές και Αξίες, το οποίος διαχρονικά μπήκε μπροστά και γλύτωσε τον τόπο από δύσκολες καταστάσεις. Αναγνωρίζω ότι σήμερα υπάρχει εσωστρέφεια την οποία πρέπει να διαχειριστούμε ως κόμμα. Κάποιοι εντός του κόμματος πλήγωσαν τον ΔΗΣΥ και κάποιοι συνεχίζουν να τον πληγώνουν. Την ίδια ώρα, κάποιοι από εμάς σταθήκαμε μπροστά και απορροφήσαμε κραδασμούς. Μείναμε όμως στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτό που εγώ μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα είμαι πάντα στην πλευρά της ηθικής και της αξιοπρέπειας. Μακριά από πολιτικά παιχνίδια και πολιτικές εξαρτήσεις. Μόνο έτσι θα επαναφέρουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό εκεί που πρέπει και του αξίζει.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ