Ασταθείς καιρικές συνθήκες – Βροχές σήμερα στο «μενού» του καιρού

Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανότητα καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασταθείς καιρικές συνθήκες θα επηρεάζουν την περιοχή, μέχρι την Παρασκευή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, για να καταστεί σύντομα μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και πιθανότητα καταιγίδας, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα και σε άλλες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα ή σε καταιγίδα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά αργά το απόγευμα μέχρι ταραγμένη, στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, νωρίς το πρωί αναμένονται μεμονωμένα φαινόμενα βροχών ή καταιγίδας, στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και τοπική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Τη νύκτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα παράλια και στα ορεινά.

Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα παράλια και στα ορεινά. Αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και σε ανατολικές-νοτιοανατολικές παράλιες περιοχές. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Το βράδυ ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο.Το Σάββατο αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Support Local Business
Translate »