Ανθρώπινη Πόλη: Κοινή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης των έξι υποψηφίων της

0
109

Μια τελευταία κοινή συνέντευξη, αποδεικνύοντας εμπράκτως ακόμη και εδώ το ομαδικό πνεύμα και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου παραχώρησαν στο PafosPress οι έξι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Κίνησης “Ανθρώπινη Πόλη”.

Οι έξι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι,

 1. Αντρέας Γρηγοριάδης,
 2. Αντρέας Διογένους,
 3. Μάριος Ευριπίδου,
 4. Γιώργος Νικάνδρου,
 5. Χρίστος Παυλίδης και
 6. Πλούταρχος Πλουτή
  • απάντησαν σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, μοιράστηκαν μαζί μας τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, όπως έπραξαν καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και βαδίζουν πλέον στην κάλπη με αισιοδοξία, σεβασμό στο εκλογικό σώμα αλλά συνάμα και σιγουριά ότι στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εκπροσωπούνται.

Γιατί να ψηφίσει ο δημότης Ανθρώπινη Πόλη;

Με αίσθημα ευθύνης και με προσήλωση στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης, κατερχόμαστε στις Δημοτικές Εκλογές για το Δήμο της Πάφου, με μοναδικό γνώμονα την αφοσίωση στο συμφέρον των δημοτών και μια Πάφο σύγχρονη, αντάξια του ιστορικού της παρελθόντος.

Πιστεύουμε βαθιά στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με διοικητική αυτοτέλεια, αποφασιστική αποκέντρωση εξουσιών και οικονομική αυτοδυναμία. Με όραμα, θέληση και φαντασία είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με όλους τους δημότες για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Τ.Α, όργανο πραγματικής εξουσίας του πολίτη και βάθρο δημοκρατίας με επίκεντρο μας ο άνθρωπος.

Αφού δώσαμε την ευκαιρία στον δημότη να μελετήσει το πρόγραμμα μας και τις θέσεις μας και αφού μας αξιολόγησε και μας σύγκρινε τον καλούμε να μας στηρίξει με την ψήφο του.

Ακολουθήστε την “Ανθρώπινη Πόλη” στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις θέσεις της

Σε τι διαφέρετε από τα παραδοσιακά κόμματα ή άλλες κινήσεις;

Με την επικρατούσα λογική της αλληλοεξυπηρέτησης κομματικών και προσωπικών συμφερόντων και με τη διαχρονική νοοτροπία του αποκλεισμού των δημοτών/τισσών από την έκφραση απόψεων πριν από την λήψη σημαντικών αποφάσεων που τους αφορούν, δημιουργούνται στην κοινότητα σοβαρές αμφιβολίες για την ορθότητά των αποφάσεων, κατάσταση που υποσκάπτει την ανάπτυξη της σωστής σχέσης Δήμου – Δημότη/τισσας. Είναι άμεση προτεραιότητα της Κίνησης μας η αλλαγή αυτής της νοοτροπίας. Με την Δημοκρατική λειτουργία, την διαφάνεια και την λογοδοσία θα αποκλείσουμε φαινόμενα κομματοκρατίας, διαπλοκής και διαφθοράς. Για το σκοπό αυτό θα προωθήσουμε τη συμμετοχή του πολίτη στη συζήτηση για τα σημαντικά θέματα που τον αφορούν

Δεν εξαρτώμεθα από κόμματα ούτε από οικονομικά συμφέροντα. ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ και θα εργαστούμε με ανιδιοτέλεια για να βελτιώσουμε ουσιαστικά την ζωή της δημότισσας και του δημότη της.

Πάμε με προτάσεις και όχι με αντιπαραθέσεις. Ασχολούμαστε με τα σημαντικά προβλήματα. Δεν είμαστε κατά των κομμάτων Δεν είμαστε απέναντι σε κανένα, είμαστε όμως απέναντι σε κάθε πολιτική συμπεριφορά και πρόταση που δεν εξυπηρετεί τον Άνθρωπο Πολίτη και την πόλη μας την Πάφο γενικότερα. Είμαστε κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής που καταδυναστεύουν την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή του τόπου.

Δεν θα υποτάξουμε την προσπάθεια μας σε προσωπικές ατζέντες, θα μείνουμε με συνέπεια στην γραμμή της ανεξαρτησίας της Κίνησης μας από εξωγενείς παράγοντες και δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε όλοι μαζί και θα δουλέψουμε συλλογικά για να προωθήσουμε τις πολιτικές μας στα θέματα της καθημερινότητας των κατοίκων της Πόλης μας.

Ποια είναι τα μηνύματα που λάβατε από τους ψηφοφόρους στις επαφές που είχατε;

Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθειά μας αυτή γιατί μετά την εξαγγελία ίδρυσης της κίνησης μας «Ανθρώπινη Πόλη» συνάντησα πρόσωπα άγνωστα και από διαφορετικούς ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους, γειτόνισσες και γείτονες που ποτέ δεν ενεπλάκησαν με κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς και που πολλές φορές επέλεξαν την αποχή να δηλώνουν ότι Στηρίζουν και Υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Αυτό άλλωστε όσο πλησιάζαμε προς την κάλπη γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό από όλες τις πολιτικές παρατάξεις αλλά κυρίως από τους απλούς πολίτες. Οι θέσεις και οι απόψεις μας έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τον κόσμο και μάλιστα μέσα από αυτή την όμορφη επαφή που είχαμε με τους συνδημότες μας είχαμε την ευκαιρία να προσαρμόσουμε και να βελτιώσουμε τις θέσεις μας ακόμη περισσότερο. Η Ανθρώπινη Πόλη βρίσκεται εδώ που βρίσκεται και έγινε αυτό που σήμερα είναι χάριν και στην ίδια την παρέμβαση των δημοτών που μας τροφοδότησαν με απόψεις αλλά μας μετέφεραν και ανησυχίες τους. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί σηκώθηκαν από τον καναπέ τους γιατί ακούσαν από την Κίνηση ένα μήνυμα που πολύς κόσμος περίμενε να ακούσει. Το μήνυμα της συμμετοχής στην πολιτική χωρίς τα βαρίδια της κομματικής πειθαρχίας και του κομματικού πατριωτισμού.

Κάνουμε το πρώτο βήμα μιας μεγάλης πορείας που θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην προσέγγιση των τοπικών θεμάτων στην Πόλη μας

Εν ολίγοις τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και μας δημιουργούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Κρίνετε μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που διήρκησε αρκετούς μήνες ότι ήταν μια αναγκαιότητα η δημιουργία της Κίνησης;

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν πέρα για πέρα σωστή η κίνηση για δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών όπως η Ανθρώπινη Πόλη. Οι δημότες δείχνουν να έχουν κουραστεί να τους θεωρούν δεδομένους και να τους τσουβαλιάζουν κάτω από ομπρέλες κομμάτων. Στις τοπικές εκλογές κυρίως μετρά η προσωπική επαφή, μετρά η ουσία και οι θέσεις. Μετρά το πρόγραμμα και οι προτάσεις και ποιοι είναι εκείνοι που τις εκπροσωπούν και τις πρεσβεύουν. Πρέπει να πούμε ότι οι εκπρόσωποι μας, τόσο οι έξι που διεκδικούν μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και όσοι αποτελούν την Ανθρώπινη Πόλη αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την δημιουργία της Κίνησης

Ποιοι οι εκλογικοί σας στόχοι;

Εκλογικοί στόχοι για κάθε νέο και φιλόδοξο εγχείρημα πρέπει να είναι η εκπροσώπηση στο σώμα το οποίο διεκδικεί. Ως εκ τούτου πρώτος στόχος είναι να έχουμε τουλάχιστον ένα εκπρόσωπο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι αυτοσκοπός η εκλογική επιτυχία αλλά το να μπορέσουμε να περάσουμε τις θέσεις μας και όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα να μπορέσουμε επί της ουσίας να εμβολιάσουμε με θέσεις και απόψεις το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Για μας θα είναι μεγαλύτερη επιτυχία αν όλες μας οι προγραμματικές θέσεις αξιοποιηθούν από το νέο συμβούλιο και βέβαια η εκπροσώπησή μας στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι πέραν του ενός .

Ένα πολιτικό μήνυμα στους εκλογείς που θέλετε να στείλετε;

Η Πάφος είναι ένας μαγικός τόπος, γεμάτος ιστορία, πολιτισμό και φιλοξενία. Είναι η πόλη που μας έχει δώσει την ταυτότητα μας, τις αναμνήσεις μας και τις στιγμές που μας συντροφεύουν για πάντα.

Όραμα μας είναι, Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Πάφου προωθώντας την αειφορία, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη και με ιδιαίτερη φροντίδα και σημασία στις γειτονιές και συνοικίες της πόλης μας.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο Πάφου όπου θα είναι ένας χώρος που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή των κατοίκων του στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν. Θα ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των κατοίκων, των επιχειρήσεων και των οργανώσεων της πόλης μας.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο Πάφου που θα εργάζεται για:

 • Προώθηση της τοπικής κουλτούρας και της τοπικής οικονομίας για να διατηρηθεί η ταυτότητα της πόλης.
 • Ανάπτυξη προγραμμάτων για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης, όπως οι ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ και οι άνεργοι.
 • Ανάπτυξη προγραμμάτων για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των πολιτών
 • Στεγαστικά προγράμματα για τους νέους.
 • Προγράμματα για την απασχόληση νέων επιστημόνων
 • Προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού στην πόλη
 • Στήριξη και ενθάρρυνση των τοπικών πολιτιστικών Σωματείων ή Σχολών
 • Διοργάνωση ανοικτών νεανικών Καλλιτεχνικών Φεστιβάλ
 • Προώθηση της υγείας και της ευεξίας στην πόλη μας .
 • Ανάπτυξη προγραμμάτων για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος.

Οραματιζόμαστε μια «πράσινη», «καθαρή» και «φιλική» Πόλη.

Σας καλούμε να στηρίξετε το όραμά μας για μια καλύτερη Πάφο. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη που θα είναι υπερήφανη για το παρελθόν της και αισιόδοξη για το μέλλον.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, είναι ότι ο κόσμος πρέπει να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Ότι μας ενοχλεί πρέπει να μετέχουμε και να δίνουμε μάχες για να το αλλάξουμε και όχι να γυρνάμε την πλάτη. Αν συμμετέχουμε όλοι στη διαδικασία τότε θα έχουμε την εκπροσώπηση που πραγματικά μας αξίζει. Αυτός άλλωστε είναι και ο όρος και ο ρόλος της Δημοκρατίας.. Με αυτή την ευκαιρία λοιπόν να ευχηθούμε σε όλους καλή ψήφο και καλά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σημαντική εξέλιξη για την “Ανθρώπινη Πόλη” η στήριξη από τους Οικολόγους