26.9 C
Paphos
Tuesday, June 11, 2024
Home ΠΑΦΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΦΟΣ Αnassa: Το άστρο της Βεργίνας ανέτειλε και φέτος  

Αnassa: Το άστρο της Βεργίνας ανέτειλε και φέτος  

0
Αnassa: Το άστρο της Βεργίνας ανέτειλε και φέτος  

Το άστρο της Βεργίνας ανέτειλε και φέτος στο ξενοδοχείο Anassa, για 25η σεζόν στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης.  Ο Ήλιος της Βεργίνας αυτό το αρχαίο ελληνικό σύμβολο που απεικονίζεται σε διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα είναι διάχυτο παντού σ΄αυτό το μεσογειακό καταφύγιο που σε μεταφέρει νοερά στην εποχή του Μέγα Αλέξανδρου.

Ο ήλιος αυτός  που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα ως σύμβολο του διαμερίσματος της Μακεδονίας, φώτισε και φέτος τους επισκέπτες του Anassa προσφέροντας τους τη ζεστασιά του χώρου, την κυπριακή φιλοξενία, την καλή και ποιοτική κουζίνα,  αλλά και μια γεύση από τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου.  Οι δεκαέξι ακτίνες και ο ρόδακας του Ηλίου της Βεργίνας μαγνητίζουν τον επισκέπτη μεταφέροντας τον σε μια άλλη εποχή. Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου το κύριο στοιχείο οι αμφορείς, με το βαρύ στήριγμα,  που επινοήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και υιοθετήθηκαν από τους Ρωμαίους ως κύρια μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης κρασιού, λαδιού από τον καρπό της ελιάς…  

Το παραδοσιακό μπαούλο της γιαγιάς αλλά και ο ξύλινος αργαλειός αυτή η χειροκίνητη μηχανή ύφανσης, που  απαντάται σήμερα μόνο σε ελάχιστα σπίτια απομακρυσμένων περιοχών και σε μουσεία λαϊκής τέχνης, αλλά και στο ξενοδοχείο Anassa  που δίδει σημασία στην διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κάπου ακούγεται το κτύπημα του αργαλειού που έχει εμπνεύσει λαϊκούς και δημοτικούς δημιουργούς , τώρα εμπνέει και εμάς τους επισκέπτες. Όλος ο κόπος μιας γενιάς αφού για να γίνει  μια κουβέρτα ή ένα όποιο αποτέλεσμα χρειαζόταν πολλές ώρες δουλειάς.  

Όλα στο χώρο του Anassa  είναι μελετημένα με σεβασμό προς τη φύση και στο περιβάλλον για καθαρή σκέψη, αυτοσυγκέντρωση και όμορφες στιγμές . Θεραπευτικά φυτά δίνουν το παρών τους σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν τον επισκέπτη όπως το κρύο τσάι κατά την άφιξη των επισκεπτών.  

Οι κήποι του ξενοδοχείου έχουν έντονο το στοιχείο της περιποίησης και της αγάπης προς τη φύση, το πράσινο και το χρώμα του λουλουδιού. Σε πολλούς πολιτισμούς, η δημιουργία ενός κήπου θεωρείται ισάξια με τη δημιουργία ενός έργου τέχνης, αυτό το έργο τέχνης το έχουν δημιουργήσει στο ξενοδοχείο. Τα μονοπάτια που σε οδηγούν στην θάλασσα σε αποζημιώνουν με την μαγευτική θέα του μεσογειακού τοπίου … που αντικρύζεις. Η εξερεύνηση αρχίζει στα νερά του Αnassa  λες και έκανε το θαύμα του ακουμπώντας τα στο πέρασμα του ο υπέρτατος Θεός των υδάτων ο Ποσειδώνας. Η ενεργειακή δύναμη του χώρου σε μαγνητίζει , η φύση, το θαλασσινό νερό, το ήρεμο περιβάλλον αποτελούν κάθαρση του πνεύματος.  Και οι  διάφορες όψεις και δράσεις του υγρού στοιχείου, όμως έχουν την δική τους σημασία,  άλλοτε με την νηνεμία και άλλοτε με αυτό το χαρακτηριστικό βουητό των κυμάτων.  

Στοιχείο μοναδικό αποτελεί επίσης η χρωματική ομοιότητα του ουρανού και της θάλασσας, γαλάζιο την  ημέρα και μαύρο τη νύκτα, αλλά και ειδικότερα η απεραντοσύνη του ουρανού με εκείνη της θάλασσας που φθάνουν να σμίγουν, ή και να συγχέονται σε όλο το μήκος του μακρινού ορίζοντα. Τίποτε σε αυτό το τόπο του Anassa  δεν είναι τυχαίο… Αγναντεύοντας στην θάλασσα κάπου εκεί βλέπεις να ξεχωρίζει η τρίαινα του Ποσειδώνα, σύμβολο έμβλημα δύναμης…Κάπου εκεί ψηλά στον ουρανό του Αnassa  κάνουν το πέρασμα τους κάποιοι γλάροι , δίνοντας το δικό τους χορό και χαιρετώντας τους επισκέπτες του ξενοδοχειακού καταλύματος. Αυτά τα θαλασσοπούλια που πετούν αντίθετα με τον άνεμο και επιστρέφοντας από το ταξίδι των λιμανιών επισκέφτηκαν και το ξεχωριστό θέρετρο της Μεσογείου…  

Πιο κάτω εκεί στην παραλία του Anassa μαζί με το χορό των πουλιών ακολουθεί και ο χορός των ψαριών. Ψάρια ποικίλων χρωμάτων ανάμεσα στους επισκέπτες της παραλίας του Anassa δίνουν το δικό τους χορό ένα χορό χαράς και ελπίδας …  

Ο πολυβραβευμένος σεφ David Goodridge καλωσορίζει τους επισκέπτες στα κορυφαία εστιατόρια. Το μενού ποικίλει με κυπριακά και μεσογειακά πιάτα, φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, ασιατικές γεύσεις στο εστιατόριο Βασιλικό αλλά και το Ιταλικό μενού για τους λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας .

Για αυτούς που ενδιαφέρονται για την ισορροπία νου, πνεύματος και σώματος , μια συνεδρία με την Τριόνα Μάρτιν , τη διεθνώς γνωστή θεραπεύτρια σαμανικής πρακτικής είναι πολύ χρήσιμη.  

Λίγο πιο πέρα η γλυπτική τέχνη μέσα από μια έκφραση δημιουργίας υπό την καθοδήγηση του κυρίου Αυγουστίνου, γνωστού τεχνίτη της περιοχής για αυτούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. Ένα είδος μνημειακής γλυπτικής….

Η ώρα της ξεκούρασης πλησιάζει…στην άνεση του δωματίου που συγκρούεται με το ανοιχτό στον κόσμο παράθυρο και την πάντα απρόβλεπτη θέα…Εκεί που μπορείς να φλερτάρεις ώρες με το μπαλκόνι των δωματίων του ξενοδοχείου. Eκεί που ο άνεμος παίρνει την σκέψη μας…σε μακρινούς κόσμους, όμορφους πλασμένους, σε ειδυλλιακές εικόνες, σε μακρινά ταξίδια ζωής , σε μια φιλοξενία μοναδική…

Το προσωπικό του Anassa χαμογελά, τον εμπνέει ο χώρος, η αγάπη για την σωστή και μελετημένη φιλοξενία του επισκέπτη, μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με χρώματα, αρώματα, καλή κουβέντα, μηνύματα ζωής και ανθρωπιάς…δυσεύρετα στις μέρες μας . Όλα υπό την καθοδήγηση του κ. Sebastian Wurst  Γενικού Διευθυντή του ξενοδοχείου.

Τα ελαιόδεντρα πολύτιμα δώρα της φύσης, σύμβολα ανά τους αιώνες προσφέροντας διατροφή και περιβάλλον. Διάσπαρτα σε όλο το χώρο του Anassa έχουν την τιμητική τους . Το δέντρο του καλού, συνδεδεμένο με την αναγέννηση, το φώς, την ειρήνη, την νίκη. Στοιχεία που διαθέτει το ξενοδοχείο με το διαφορετικό και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Τα spa δίνουν την δική τους χαλάρωση ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Το εκκλησάκι του Anassa , χώρος προσευχής και ευλέβειας. Για το άναμμα κεριού… με τον ιδιαίτερο συμβολισμό του…Και όταν βγει το φεγγάρι εκεί που το φώς του… φωτίζει τους πάντες… τους επισκέπτες, τα πουλιά, τα δέντρα… το τοπίο μαγεύεται… με το φωτεινότερο σώμα του ουρανού, εμπνέοντας τους παρευρισκόμενους που  με την φαντασία τους αρχίζουν  την ιστορία … της δική  τους  διαδρομή… μιας διαδρομής γεμάτη μελωδία…

Κάπου το ταξίδι στο ξενοδοχείο Anassa τελειώνει… Ποικίλες οι αναμνήσεις, σε ένα όνειρο ζωής… το φεγγάρι συνεχίζει να τραγουδά, το ίδιο και ο ήλιος της της Βεργίνας, σύμβολα αθάνατα στο πέρασμα του χρόνου…

Κική Περικλέους