Άμεση άρση του lockdown στην Πάφο ζητά ο ΣΙΚΑΠ


Οι επιδημιολογικοί δείκτες της Πάφου έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, γι΄ αυτό επιβάλλεται η άμεση άρση του lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη και επαρχία από τις 12 Νοεμβρίου, λέει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Δημήτρης Καλλής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής εκτίμησε ότι η Πάφος δεν έπρεπε να είχε κλείσει, κάτι που έχει αναφερθεί, όπως είπε, και από τους ειδικούς, προσθέτοντας πως, εντούτοις, οι Παφίτες έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κι έχουν καταφέρει με τη στάση τους να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα κρούσματα στην πόλη και Επαρχία, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα.

«Τα Κέντρα Αναψυχής της Πάφου, που φέτος βρίσκονται σε δραματική κατάσταση λόγω της πανδημίας, εκπέμπουν πλέον SOS», είπε ο κ. Καλλής, προσθέτοντας ότι το lockdown επιδρά καταστροφικά στις επιχειρήσεις. Δύσκολα, συμπλήρωσε, αρκετά κέντρα θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν μετά το κλείσιμό τους στις 12 Νοεμβρίου, που αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρότεινε εξάλλου, τα κέντρα αναψυχής που θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν κατά την περίοδο των εορτών, να έχουν ωράριο λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις, που προνοούν τα διατάγματα του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, συνέχισε, θα μπορέσουν οι συνάδελφοι του να δουλέψουν αυτές τις εορταστικές μέρες, καλύπτοντας ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων εξόδων που έχουν συσσωρευτεί στις επιχειρήσεις τους.

Επιβάλλεται, οικονομικά να στηριχτούμε περισσότερο σε σύγκριση με άλλες επαρχίες, γιατί είμαστε τουριστική περιοχή η οποία κατά τη φετινή περίοδο είχε ελάχιστους τουρίστες, σημείωσε ο κ. Καλλής. Ακολούθως αναφέρθηκε στα ενοίκια, σημειώνοντας πως είναι ακόμη ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, που δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει.

Ζητούμε την άρση του άδικου lockdown από την Πάφο για να μπορέσουμε σαν κέντρα αναψυχής να λειτουργήσουμε με φυσιολογικά ωράρια λόγω εορτών, κατέληξε ο κ. Καλλής.

Πηγή ΚΥΠΕ

Support Local Business
Translate »