31.9 C
Paphos
Saturday, July 20, 2024

ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ: “Προς αποκατάσταση της αλήθειας- Σκιάδια στο Λιμανάκι της Κ. Πάφου”

Γραπτή δήλωση των Δημοτικών Συμβούλων, Κώστα Δίπλαρου και Γιώργου Κουννά , σε σχέση με τα σκιάδια στο Λιμανάκι στην Κάτω Πάφο

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή έχουμε αντιληφθεί ότι γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν θέματα τα οποία ευρίσκονται στη ζώνη της παρανόησης επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.

  1. Καταρχήν εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας επειδή κάποιοι επιθυμώντας να εξασφαλίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη προχώρησαν σε διασπορά λανθασμένων πληροφοριών δημιουργώντας διαφορετική εικόνα από την πραγματική.
  2. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας 31/7 του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε ως εγγεγραμμένο θέμα προς συζήτηση η  «Κατασκευή Σκιαδιών και χώροι εστίασης στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου», ενώ επισυναπτόταν και σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα.
  3. Το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια μετά από τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουννά , σε συνεδρία της Πολεοδομικής Επιτροπής όταν αντιλήφθηκε την παράνομη ανέγερση σκιαδιού από τον νέο διαχειριστή χώρου(πρώην καφενείο των ψαράδων) στο Λιμανάκι. Μάλιστα τις μέρες που προηγήθηκαν της Ολομέλειας κάποιοι φρόντισαν να ενημερώσουν σχετικά και τους παρανομούντες.
  4. Η ανέγερση του συγκεκριμένου σκιαδιού έγινε χωρίς  έγκριση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Πέραν τούτου στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει σειρά παρανομιών όπως η τοποθέτηση μή εγκεκριμένης πινακίδας, τοποθέτηση ψυγείων σε δημόσιο χώρο, τραπεζοκαθισμάτων κ.α.
  5. Επίσης ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ έχουμε επανελλειμένα διατυπώσει τη θέση ότι πρέπει να εκπονηθεί ενιαίος σχεδιασμός σε σχέση με τα σκιάδια των υποστατικών που βρίσκονται επί της λιμενολεκάνης.
  6. Στα πλαίσια της συνεδρίας υπήρξε η εισήγηση όπως το συντομότερο δυνατόν δοθεί στους νέους διαχειριστές των συγκεκριμένων υποστατικών πλαίσιο ανέγερσης σκιαδιών με ενιαίο σχεδιασμό και προδιαγραφές. Ενώ ο διαχειριστής που παράνομα ανέγειρε το σκιάδιο θα πρέπει άμεσα να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις  της Υπηρεσίας ενώ θα είναι υπόλογος έναντι του νόμου, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες περιπτώσεις.
  7. Εάν εντός του εύλογου χρονικού περιθωρίου που του δόθηκε δεν συμμορφωθεί  θα λάβει ειδοποίηση επιβολής και  θα ληφθούν δικαστικά μέτρα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
  8. Στα πλαίσια της συζήτησης ειπώθηκε από τη Δημοτική μας Ομάδα , ότι το συγκεκριμένο υποστατικό για το οποίο γινόταν λόγος δεν ήταν αδειοδοτημένο συνεπώς ούτε καν λόγος έπρεπε να γίνεται για σκιάδια και τραπεζοκαθίσματα μέχρι την εξασφάλιση των σχετικών αδειών. Είναι για αυτό τον λόγο που τηρήσαμε στάση αποχής κατά τη διάρκεια της μοναδικής ψηφοφορίας που έγινε. Μάλιστα μετά τη λήξη της συνεδρίας αριθμός συναδέλφων μας επικρότησε την τεκμηριωμένη στάση που τηρήσαμε.
  9. Ενώ η ψηφοφορία διεξαγόταν για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο συνάδελφος Μιχάλης Χατζημίτσης κατέθεσε πρόταση που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και τα σκιάδια ‘’βαρίου τύπου’’, για να λάβει την απάντηση από τον Δήμαρχο αλλά και τους παριστάμενους υπηρεσιακούς ότι το θέμα θα συζητηθεί για λήψη τελικής απόφασης σε επόμενη συνεδρία, όταν το σώμα θα έχει ενώπιον του σχεδιασμό για αλλαγές επί των σκιαδιών από τη νέα διαχειρίστρια εταιρεία. Στα πλαίσια εκείνης της συνεδρίας θα ληφθεί και η τελεσίδικη απόφαση για παραμονή ή απομάκρυνση τους. Συνεπώς δεν θα ήταν δόκιμο και ορθό το θέμα να ενταχθεί στη συγκεκριμένη ψηφοφορία που ήδη διεξαγόταν για άλλο σκοπό.
  1. Οι διάφοροι καλοθελητές ας μην προτρέχουν να προκαταλάβουν τη θέση μας, όταν θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Απλώς για χάρη της Ιστορίας να καταγράψουμε ότι η μοναδική δημοτική ομάδα που εξέφρασε την αντίθεση της μέσω του Συμβουλίου Προσφορών, επανελλειμένα για τα συγκεκριμένα σκιάδια, αλλά και για την εμπορική χρήση των υποστατικών ήταν αυτή του ΑΚΕΛ, την ίδια ώρα που κάποιοι πανηγύριζαν για τις μεγάλες επενδύσεις που θα προσέλκυαν. Κάποιοι δεν έχουν περισσότερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες από εμάς, ούτε αγαπούν την Πάφο περισσότερο.

Κώστας Δίπλαρος

Η ταχύτητα σκοτώνει

Γιώργος Κουννάς

Δημοτικοί Σύμβουλοι ΑΚΕΛ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ