21.9 C
Paphos
Friday, May 24, 2024

Α. Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα βγεί νικητής (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΚΕΛ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το μήνυμα ότι το ΑΚΕΛ έχει 95 χρόνια ζωής και σε όλα αυτά τα χρόνια παρ` όλες αυτές τις επιθέσεις που δέχτηκε, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, ακόμη και τις δολοφονίες στελεχών του, στάθηκε όρθιο και περήφανο έστειλε από την Πάφο, χτες βράδυ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού. Το ίδιο κάνει και τώρα και θα βγει νικητής, όπως επεσήμανε, για να δώσει την δυνατότητα στην Κύπρο να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο κ. Κυπριανού είπε πως τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την Κύπρο και ιδιαίτερα για το Κυπριακό, σημειώνοντας πως η διάσκεψη στην Γενεύη απέτυχε. Δυστυχώς, πρόσθεσε, ακολουθήθηκε μια προδιαγεγραμμένη πορεία αφού στόχος της Τουρκίας είναι να οδηγήσει τα πράγματα σε πρώτη φάση σε λύση δυο κρατών και σε μεταγενέστερο στάδιο να προχωρήσει, αν της δοθεί η ευκαιρία, σε περαιτέρω ενέργειες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανέφερε πως όλες οι ενέργειες και όλες οι κινήσεις στις οποίες προβαίνει τα τελευταία χρόνια η Τουρκία οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Επεσήμανε πως δικός τους στόχος είναι η επανένωση της Κύπρου και η μετατροπή της σε κοινό σπίτι των Τουρκοκυπρίων, των Ελληνοκυπρίων, των Μαρωνιτών, των Αρμένιων και των Λατίνων. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν απαλλάσσει την Τουρκία από τις διαχρονικές τις ευθύνες για την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή. Θέλουμε να την δυσκολέψουμε και να την υποχρεώσουμε, ανέφερε, να μετακινηθεί από τις απαράδεκτες αξιώσεις της και να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο για να επανενωθεί ο τόπος. Εάν, συνέχισε, εγκαταλείψουμε τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η άλλη επιλογή που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι τα δύο κράτη. Όσο αφελής να είναι κάποιος θα πρέπει να το έχει αντιληφθεί μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, σημείωσε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Κυπριανού κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες προειδοποιώντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη μετά την αποτυχημένη διάσκεψη της Γενεύης, όπως είπε. Δεν πρέπει να αρκείται σε φραστικές αντιδράσεις, ανέφερε, αλλά να αναλάβει πρωτοβουλίες που να πείθει την διεθνή κοινότητα ότι είμαστε έτοιμοι να φθάσουμε μέχρι τέλους.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμη πως υπάρχουν πολιτικά κόμματα, τα μικρότερα κατά κανόνα πολιτικά κόμματα, τα οποία διαφωνούν με την λύση της ομοσπονδίας, εκτιμώντας πως αν ενισχυθούν μέσα από την εκλογική αναμέτρηση και αν υιοθετηθεί η άποψη τους, τότε θα οδηγήσουν την Κύπρο σε περιπέτειες από τις οποίες θα πληρώσουμε πάρα πολλές συνέπειες. Πρόσθεσε πως δεν πρέπει να χαραμίσουμε την ψήφο μας αγνοώντας ποιες θα είναι οι αρνητικές συνέπειες σε βάρος της πατρίδας. Επεσήμανε πως για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα της χώρας σου πρέπει να ξέρεις ποιες δυνάμεις έχει μπροστά.

Ο Άντρος Κυπριανού στην ομιλία του μπροστά από το μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης ανέφερε επίσης ότι τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής έγιναν καθημερινό φαινόμενο και απέκτησαν θεσμικό χαρακτήρα. Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στον κόσμο, πρόσθεσε, και το ότι βλέπουν τους λίγους και εκλεκτούς, κατά την έκφραση του, να αυξάνουν τα εισοδήματα τους και ο υπόλοιπος κόσμος αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες. Ζουν με μισούς μισθούς μισή ζωή, ανέφερε, προσθέτοντας πως δεν μπορεί ο νέος άνθρωπος να προγραμματίσει την ζωή του και να σχεδιάσει και να φτιάξει την οικογένεια του. Αναφέρθηκε επίσης σε νεαρά ζευγάρια που με τους μισθούς που λαμβάνουν δεν μπορούν να αποκτήσουν στέγη.

Ο κ. Κυπριανού είπε πως σήμερα επιχειρείται πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Αναφέρθηκε ακόμη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ιδιαίτερα στην περιοχή της Πάφου και της Αμμοχώστου αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και πολλές εξ αυτών, όπως είπε, δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν με την λήξη της πανδημίας.

Επιβάλλεται, κατέληξε, οι ψηφοφόροι να στηρίξουν την Κυριακή το ΑΚΕΛ αφού είναι η μοναδική δύναμη, ανέφερε, που στέκεται σταθερά απέναντι από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ