21.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Τα THANOS HOTELS …πήραν παραμάζωμα τους “Χρυσούς Σκούφους”- 5 Βραβεία (ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η λαμπερή τελετή των «Χρυσών Σκούφων» Κύπρου, με τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας να βραβεύονται, σε ένα πρωτόγνωρο dîner de gala με γεύσεις υψηλού επιπέδου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο «Four Seasons» της Λεμεσού σε ένα επίσημο δείπνο που δημιούργησε ο κορυφαίος σεφ της μιλανέζικης σκηνής Carlo Cracco.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ- Η καλύτερη ψαροταβέρνα είναι στην Πάφο
Τα καλύτερα εστιατόρια κυπριακής κουζίνας, είτε παραδοσιακής είτε σύγχρονης, έλαβαν Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας, τα εστιατόρια που βαθμολογήθηκαν από 14,25/20 μέχρι και 14,9/20 βραβεύτηκαν με την τιμητική διάκριση Top Notch, ενώ τα εστιατόρια που βαθμολογήθηκαν με 15/20 και πάνω βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο.
Τα Thanos Hotels αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά το ψηλό επίπεδο και στις γαστρονομικέες υπηρεσίες που προσφέρουν σάρωσαν στην κυριολεξία τα βραβεία εξασφαλίζοντας συνολικά τα πιο κάτω τέσσερα:

Α) Τα εστιατόρια που βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο 2019

Helios / Anassa Hotel                                                                       
Νέο Χωριό Πάφου
Σύγχρονη Κουζίνα
Κομψή σάλα στο εσωτερικό, βεράντα με τραπέζια κάτω από τις ελιές, πιάτα με φινέτσα, υψηλή τεχνική και άριστες πρώτες ύλες ξεδιπλώνουν τις επιρροές του σεφ Ντέιβιντ Γκούντριτζ από την ευρωπαϊκή και ασιατική γαστρονομία, αναπτυγμένες σε γαλλική βάση, με low calorie φιλοσοφία και προσανατολισμό στην υψηλή διατροφική αξία. Ευρηματικές δημιουργίες με πολυεπίπεδα γευστικά βάθη στα πιάτα του.

Β) Τα εστιατόρια που βραβεύονται με την ειδική διάκριση Top Notch

Η ταχύτητα σκοτώνει

Amorosa / Annabelle Hotel
Πάφος
Σύγχρονη Κουζίνα
Το signature dining εστιατόριο του ξενοδοχείου Annabelle, χαρακτηρίζεται από τη δωρική κομψότητα της σάλας με τους ασπρόμαυρους καναπέδες ως κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο και έχει ως φόντο τη θάλασσα και τους υπέροχους κήπους.  Ο executive chef Lorant Brun, δημιουργεί μια ανάλαφρη σύγχρονη κουζίνα, με άριστες τεχνικές και ενδιαφέρουσες γευστικές εντάσεις. Το καλοκαίρι, το εστιατόριο λειτουργεί μπροστά στην πισίνα. Πολύ ενδιαφέρουσα wine list με μεγάλη γκάμα από ετικέτες του κυπριακού και του διεθνούς αμπελώνα.

Basiliko / Anassa Hotel                                                        
Νέο Χωριό Πάφου
Πολυασιατική Κουζίνα
Η μακρά προϋπηρεσία του σεφ Ντέιβιντ Γκούντριτζ στη γαστρονομική σκηνή του Χονγκ Κονγκ, αποκαλύπτεται στην υποβλητική σάλα μοναστηριακής μυσταγωγίας του signature εστιατορίου του ξενοδοχείου «Anassa». Υψηλή τεχνική και περιπετειώδης διάθεση συνθέτουν την πανασιατική διαδρομή του μενού, που κινείται με άνεση τόσο στις αυστηρές γραμμές της ιαπωνικής σχολής όσο και σε πιο comfort δυτικότροπες δημιουργίες. Τολμηρές επιλογές και παιχνιδιάρικος πειραματισμός.

Notios / Almyra Hotel
Πάφος
Σύγχρονη Κουζίνα
Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Almyra  μπροστά στη θάλασσα, μέσα στους καταπράσινους κήπους.  Σέρβις στη σκεπαστή βεράντα με μοντέρνο και ανάλαφρο sitting. Ένα τμήμα του εστιατορίου οριοθετείται με χαμηλό πάσο και επιπλώνεται με αναπαυτικούς καναπέδες και ρομαντικό φωτισμό το βράδυ. Ένα μεγάλο μέρος του καταλόγου αφιερώνεται στο new style sushi. Πολύ ενδιαφέροντα κυρίως πιάτα με fusion κοσμοπολίτικη διάθεση. Εξαιρετική wine list και προτάσεις για pairing.
Από τα καλύτερα πιάτα του ο black cod με κρούστα κάσιους και το φιλέτο αρνιού με κρεμμύδι τουρσί, γλυκομπίζελα και κάρυ.

Ouranos / Annabelle Hotel                                                 
Πάφος
Restaurant-Bar
Σύγχρονη Κουζίνα
Lounge Tapas Bar Restaurant στο rooftop, στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle, με λιτή διακόσμηση και απεριόριστη θέα στο λιμάνι της Πάφου και στο μεσαιωνικό Κάστρο. Το μενού κινείται στον άξονα της σύγχρονης κουζίνας με μια μεγάλη γκάμα από τάπας. Πολύ ενδιαφέρουσα λίστα αλκοόλ και κοκτέιλ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ