21.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Μεγάλη ταλαιπωρία για καρδιοπαθείς στην Πάφο: Βλάβη στον αγγειογράφο του Νοσοκομείου θα τους’οδηγεί’ σήμερα και αύριο στη Λεμεσό 

Σε ιδιωτικά Νοσοκομεία της Λεμεσού θα μεταφέρονται οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν Πάφου, λόγω βλάβης του αγγειογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, σήμερα παραμονή πρωτοχρονιάς και αύριο 1 Ιανουαρίου, οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου που θα προσέλθουν στο Νοσοκομείο Πάφου θα μεταφέρονται σε ένα εκ των δύο ιδιωτικών Νοσοκομείων της Λεμεσού για πρωτογενή αγγειοπλαστική,

Η Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν Πάφου υπενθυμίζει επίσης, πως το κύριο σύμπτωμα σε περίπτωση οξέως εμφράγματος είναι το έντονο θωρακικό άλγος, συνοδευόμενο με εφίδρωση, ζάλη, προ- λιποθυμία ή ταχυκαρδία, ναυτία ή εμετούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε μερικές περιπτώσεις εκδηλώνεται με καρδιακή ανακοπή. Όσο ταχύτερα διενεργηθεί αγγειοπλαστική τόσο μικρότερη η νέκρωση στο μυοκάρδιο και κατ´ επέκταση η διατήρηση της ποιότητας της ζωής του ασθενή.

Σε περίπτωση εμφράγματος προστίθεται στην ανακοίνωση, ο ασθενής μεταφέρεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου ή καλείται ασθενοφόρο αναφέροντας με ακρίβεια τα συμπτώματα και την τοποθεσία.

Τα ασθενοφόρα συνοδεύονται από νοσηλευτή και διαθέτουν απινιδωτή για αντιμετώπιση επικίνδυνων επιπλοκών όπως η κοιλιακή μαρμαρυγή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ