21.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση οι ξενοδόχοι για την κίνηση του Πάσχα

Σε πολύ καλά επίπεδα κυμάνθηκε η τουριστική κίνηση στην επαρχία Πάφου την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτιμούν οι εμπλεκόμενοι στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία, ενώ ικανοποιητικές είναι οι προβλέψεις και για το καλοκαίρι.

Ο Δημήτρης Σμυρλής, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως  ο τουρισμός στην Πάφο τα τελευταία χρόνια κυμάνθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, σημειώνοντας πως η Πάφος διαρκώς  “παίρνει τα πάνω της“. Πρόσθεσε πως “έχει επεκταθεί λίγο η περίοδος και πάμε να πάρουμε ένα μέρος του χειμώνα που ήταν πάντοτε νεκρό”.

Όσο για τις προβλέψεις των επόμενων μηνών, ο κ. Σμυρλής ανέφερε πως είναι πολύ καλές, σημειώνοντας, ωστόσο, πως πιθανόν στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθεί πρόβλημα με την εξεύρεση προσωπικού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Υπάρχει, είπε, “ένα πρόβλημα ελλείψεως προσωπικού, η ποιότητα του προσωπικού που εργοδοτείται από το εξωτερικό δεν είναι πάντα η καλύτερη αλλά οπωσδήποτε γίνεται μια προσπάθεια για να δοθεί ένα καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών”.

Tην ικανοποίηση του για τα ποσοστά πληρότητας εξέφρασε και ο τοπικός σύνδεσμος ξενοδόχων, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρό του Θάνο Μιχαηλίδη πέραν του  85% είναι η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας Πάφου την περίοδο του Πάσχα. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως οι πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ μέχρι το τέλος του Απριλίου θα λειτουργήσουν όλες. Πρόσθεσε πως οι επισκέπτες προέρχονται από την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους Κύπριους που επισκέφτηκαν την Πάφο”, ανέφερε ο Ευριπίδης Λοϊζίδης, εκπρόσωπος Τύπου του συνδέσμου ξενοδόχων, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία του ότι το υπόλοιπο της σαιζόν θα κυμανθεί  στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ερωτηματικό, ωστόσο, σημείωσε ο κ. Λοϊζίδης προκύπτει για το πώς θα κινηθεί η ρωσική αγορά ενώ η  αγγλική αγορά, όπως είπε,  μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά. Ανέφερε ακόμη πως η ισραηλινή αγορά “κινείται” και αυτό είναι πολύ θετικό.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου, Φύτος Θρασυβούλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η τουριστική κίνηση είναι πολύ ικανοποιητική. Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ