23.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

“Coming together in Mouttalos” «Περιδιαβαίνοντας τον Μούτταλο»

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πάφου Ε΄ Αγίου Δημητρίου συμμετέχουν στη δράση Coming together in Mouttalos «Περιδιαβαίνοντας τον Μούτταλο» που θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα Μουττάλου από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πάφος 2017 και επιχειρεί να φωτίσει την ιστορία της περιοχής, με αφηγηματικά ίχνη από τις ιστορίες των δύο κοινοτήτων. Καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν εφήμερα έργα και εγκαταστάσεις, επιχειρώντας να επανασυνδέσουν το παρελθόν και το παρόν, αλλά και να φέρουν εγγύτερα τις δύο κοινότητες.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πάφου Ε΄ Αγίου Δημητρίου με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Γιώργου Γεωργίου και τη συνεργασία φοιτητών από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση με εικαστική εγκατάσταση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα στα πλαίσια της δράσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μούτταλος» που ετοίμασαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς υπό τη σκηνοθεσία του κ. Peter Stephanou και παραγωγή Peter Stephanou και Γιώργου Γεωργίου.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Paphos International Film Festival τον Ιούνιο 2017.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ