23.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Κενδέας Ζαμπυρίνης: “Παραπληροφορεί ο Φαίδωνος- Νομίζει ότι είναι ειδικός για τα πάντα”

Απάντηση στις κατηγορίες Φαίδωνα Φαίδωνος για τα τουρκοκυπριακά και τη διαχείρισή τους δίνει μιλώντας στο PafosPress.com ο Κενδέας Ζαμπυρίνης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πάφου, πρώην Διευθυντής του ΕΒΕ και επίτιμος Πρόεδρος του σωμαείου Ευαγόρας Παλληκαρίδης.


Ο κ. Ζαμπυρίνης βγαίνει στην αντεπίθεση και κατηγορεί τον Δήμαρχο Πάφου για πρακτικές οι οποίες ξεπερνούν τις δικαιοσίες του ενώ ισχυρίζεται ότι τα όσα δήλωσε ο κ. Φαίδωνος, σχε σχέση με τον ίδιο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Οι δηλώσεις Ζαμπυρίνη

Η ταχύτητα σκοτώνει

“Ο. κ. Φαίδωνος συνέχεια εμφανίζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνει την ανακριτική, εισαγγελική και τη δικαστική Αρχη. Στα διάφορα έργα που γίνονται στην Πάφο κατά καιρούς κάνει τον αρχιτέκτονα, τον πολιτικό μηχανικό, το συγκοινωνιολόγο, τον γεωπόνο και ότι καττέχει τα πάντα. Τώρα άρχισε και εμφανίζεται ως υπουργός Εσωτερικών και ως Διευθυντής της Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Θα απαντήσω στις κατηγορίες που με αφορούν και στις οποίες έχει αναφερθεί για τις οποίες γνωρίζω για να αντιληφθεί ο κόσμος αν αυτά τα οποία λέει είναι τεκμηριωμένα ή λέει την αλήθεια.

Το 1992-93 με τρεις άλλους φίλους μου αγοράσαμε την εταιρεία που διαχειρίζοταν το Τιτάνια στην Πάφο και γίναμε θέσμιοι ενοικιαστές και μέτοχοι. Πήγαμε να το αξιοποιήσουμε και μας έβαλε όρο ο τότε Υπουργός Εσωτερικών ότι πρέπει να έχει το 51% κάποιος που είναι πρόσφυγας. Οι τρεις συνέταιροι αναγκάστηκαν και πούλησαν το μερίδιο τους σε επιχειρηματίες εκ του οποίο το 51% απέκτησε πρόσφυγας επιχειρηματίας, το 24% αυτόχθονας επιχειρηματίας και έμεινα και γω με το 25%.

Ο υπουργός τότε μας έβαλε όρο/ προϋπόθεση να κάνουμε μια ανάπτυξη του μισού εκατομμυρίου λιρών. Απο τότε μέχρι σήμερα δεν έχουμε κερδίσει ούτε ένα γρόσι, καταθέτουμε ισολογισμούς στον Εφορο Εταιρειών και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε οποιαδήποτε έγγραφα και να γίνει έλεγχος διότι παρουσιάζεται ότι έχουμε θησαυρίσει περίπου, ενώ έχουμε ζημιώσει αν κάνεις τον οικονομικό απολογισμό αυτής της επένδυσης. Το ενοίκιο τότε ήταν 50 λίρες το χρόνο και σήμερα μέσα απο μια διαχρονική αναπροσαρμογή με το αγοραίο ενοίκιο φτάσαμε να πληρώνουμε €20.000.

Ο κύριος Φαίδωνος ισχυρίζεται ότι γίνονται πλαστά και εικονικά έγγραφα. Ας τα καταθέσει στις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές όχι να μιλά αόριστα αμαυρώνοντας άτομα και προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σε αυτόν τον τόπο.

Εφάρμοσε μια πολιτική τελευταία που βγαίνει στα ΜΜΕ και κάνει μονόλογο και ευθύνονται γι’ αυτό και τα ίδια τα Μέσα. Αποφεύγει το διάλογο και αυτό πρέπει να το επανεξετάσουν τα ΜΜΕ. Πρέπει να επαναφέρεται το διάλογο και όχι να τον αφήνετε μόνο του να βγαίνει να λέει ότι θέλει. Μόνο με τον διάλογο μπορεί ο κυπριακός λαός να αντιληφθεί την πραγματική αλήθεια. Επίσης έχει την ικανότητα να παίρνει τη συζήτηση εκεί που θέλει και χρειάζεται αυτοί που τον “ανακρίνουν” να μην τον αφήνουν να αποφεύγει και να λέει τα δικά του χωρίς να δίνει απαντήσεις. Είναι καιρός τα πράγματα να μπουν σε μια σειρά και να λεχθούν οι πραγματικότητες με τη δυνατότητα και σε αυτούς που κατηγορούνται να τοποθετηθούν για να λάμψει η αλήθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόσφατο περιστατικό με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ και τον κύριο Πάρη Ποταμίτη όταν τον ρωτησε για τις καταγγελίες που έκανε για αρχαιοκαπηλία απέφευγε να απαντήσει επι της ουσίας και έλεγε τα δικά του ότι δεν έχει αρχείο το Μουσείο της Πάφου και ότι κλάπηκαν αρχαιολογικά ευρήματα από εκεί. Έτσι και τώρα, οδηγεί τη συζήτηση εκεί που τον εξυπηρετεί.

Τι λέει ο Ηλίας Ηλιάδης; 

Ανάμεσα στα ονόματα που ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, είναι και αυτό του πρώην υπουργού Άμυνας, Ηλία Hλιάδη, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης» εξέφρασε έκπληξη για τις καταγγελίες του κ. Φαίδωνος σχετικά με το πρόσωπό του.

Όπως δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, ενοικιάζει ένα μικρό υποστατικό από το 1973 στο κέντρο της Πάφου και αυτό το υποστατικό το ενοικίαζε και η γιαγιά του από το 1960.

Μέσα στο σχετικό φάκελο, πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης, που διαθέτει η Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ περιουσιών, βρίσκονται τα ενοικιαστήρια συμβόλαια καθώς και η γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας ότι το συγκεκριμένο υποστατικό είναι εκτός της υπηρεσία διαχείρισης τ/κ υποστατικών.

Εξάλλου, πληροφορίες του Sigmalive, φέρουν το Διονύση Μαλά, πατέρα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά, να κινείται δια της νομικής οδού χωρίς να προβαίνει σε δημόσια δήλωση επί του θέματος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ