25.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Έρχονται τα Ανθεστήρια στην Πάφο- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, η Πάφος, οργανώνει και φέτος τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» 2022.

Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 85 και πλέον χρόνων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μάη 2022, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου), στις 5.30 το απόγευμα, με Πομπή που θα ξεκινήσει από το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Συνόλων Κρουστών και Σαξοφώνων του Μουσικού Σχολείου Πάφου και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης, θα αρχίσει στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 5.30μ.μ., με τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Γύρω στις 6.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Αναβίωση, καλλιτεχνικά – θεατρικά, του αρχαιοελληνικού Μύθου του «Νάρκισσου και της Ηχούς» , σε σκηνοθεσία Πάολας Χατζηλαμπρή, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών ηθοποιών: Πάολας Χατζηλαμπρή, Στέφανης Μαυροκορδάτου, Κίκη Κακουλλή και Έλενας Χειλέτη.

Συμμετέχουν οι Σχολές Χορού: Κλέας Πιτσιλλίδου,« Movement » Ευδοκίας Μίτσιγγα, «Studio 6» Ελεάνας Κωσταντίνου και το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών του Θωμά Νικοδήμου.

Τις χορογραφίες ανέλαβε ο διεθνούς φήμης ηθοποιός / χορευτής και χορογράφος Κίκης Κακουλλής, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια η Πάολα Χατζηλαμπρή.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου, στο τηλέφωνο 26932014.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΡΚΙΣΣΣΟΥ

Σύμφωνα με τον μύθο, που αρχίζει από τον Όλυμπο, η θεά Ήρα διατάζει την Ηχώ και τις υπόλοιπες νύμφες να ακολουθήσουν τον Δία στη γη, για να επιβεβαιώσουν τις απιστίες του.
Η Ηχώ συναντά στο ταξίδι της και ερωτεύεται τον πανέμορφο Νάρκισσο, τον οποίο και ακολουθεί στο δάσος. Όταν επιστρέφει στον Όλυμπο, η Ήρα θυμωμένη την καταριέται να χάσει τη φωνή της και να επαναλαμβάνει μόνο τις τελευταίες λέξεις όσων ακούει.

Επιστρέφοντας και πάλι στη γη, η Ηχώ επαναλαμβάνει αυτά που της λέει ο Νάρκισσος, με αποτέλεσμα αυτός να φύγει μακριά της. Η Ηχώ απελπισμένη χάνεται στο δάσος, ενώ ο Νάρκισσος αγνοεί όλες τις Νύμφες και τις θεές, κάτι που εξοργίζει την Ήρα που τον καταριέται να πονέσει πολύ από την αγάπη.

Στη συνέχεια ο Νάρκισσος, όταν αράζει σε μια λίμνη και αντικρύζει το είδωλό του, ερωτεύεται τον εαυτό του και καθηλώνεται εκεί για πολλές ημέρες, ζητώντας από το είδωλό του να του μιλήσει.

Όταν στο τέλος πεθαίνει από απογοήτευση και στεναχώρια οι θεοί φυτρώνουν ένα νάρκισσο για να τον τιμήσουν.

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ