20.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Τι απαντά ο Δρ. Καραγιάννης για πλήρη άρση μέτρων-Να ανησυχούμε από Σαγκάη;

Για το ενδεχόμενο της πλήρους άρσης των μέτρων κατά της COVID19, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως ανέφερε, τη Μεγάλη Δευτέρα στην σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, θα γίνει μια ανασκόπηση της εικόνας που παρουσιάζει η Κύπρος αλλά και άλλες χώρες που χαλάρωσαν όλα τα μέτρα από την πρώτη στιγμή.

Ήδη, πρόσθεσε, κάναμε μια συζήτηση πριν από 15 ημέρες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Αν όλα πάνε καλά, μάλλον κι εμείς θα μπορούσαμε να άρουμε αν όχι όλα τα μέτρα, να μείνουν 1-2, όπως τα safepass σε κλειστούς χώρους και οι μάσκες σε κλειστούς χώρους για λίγο ακόμα».

Ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε πως υπάρχει γενική χαλάρωση και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ένα μήνυμα που θέλουν να μεταδώσουν στον κόσμο, ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε και να χρησιμοποιούμε πλέον την ατομική μας υπευθυνότητα.

Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αισθητή βελτίωση της εικόνες, η οποία δεν θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί ιδιαίτερα.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Σαγκάη με το lockdown που έχει επιβληθεί και εάν μας ανησυχεί ότι θα έχουμε και εμείς παρόμοια προβλήματα, ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε αρνητικά.

Η Κίνα, είπε, είναι μια ιδιαιτερότητα. «Μας έφερε τον ιό αλλά μετά δεν είχε την εμπειρία των υπόλοιπων κυμάτων, δεν υπάρχει φυσική ανοσία σε ένα μεγάλο βαθμό».

Από την άλλη, πρόσθεσε, τα εμβόλια που χρησιμοποίησαν είναι βασισμένα στην τεχνολογία του αδρανοποιημένου ιού και δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ