20.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

7ο Φεστιβάλ Ψαριού στο Λατσί- “Απ’ τον βυθό μας στο πιάτο σου”

Το 7ο Φεστιβάλ Ψαριού, το οποίο αποτελεί θεσμό για το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Απριλίου στο λιμανάκι στο Λατσί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο οποίος θα παραστεί και θα χαιρετήσει την εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προσφέρεται δωρεάν φρέσκο ψάρι και ποτό στους επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει με live link από το Zenith Fm και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των δημοφιλών τραγουδιστών Πέτρου Ίμβριου, Γιάννη Σόφιλλα και Γεωργίας Ράππου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί, νησιώτικοι και ποντιακοί χοροί από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στις δράσεις του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα το Mural Project, όπου θα δημιουργηθούν γκράφιτι σε διάφορα σημεία στην Πόλη Χρυσοχούς με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από Κύπρο και εξωτερικό. Το mural project θα αρχίσει στις 25 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την ημέρα του Φεστιβάλ με τη βράβευση των καλλιτεχνών που συμμετείχαν.

Ακόμη, στις δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται η προκήρυξη του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής για τα σχολεία της περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς, με θέμα «Ταξιδεύοντας στο βυθό του κόλπου Χρυσοχούς». Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα εκτίθενται οι ζωγραφιές των παιδιών, ενώ παράλληλα θα βραβευτεί η καλύτερη ζωγραφιά από κάθε σχολείο, που συμμετείχε στο διαγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα εκθετών με παραδοσιακά προιόντα και επίδειξη παραδοσιακών τεχνών. Παράλληλα, θα γίνεται επίδειξη από ψαράδες για την τέχνη του ψαρέματος, ενώ Λειτουργοί του Τμήματος Αλιείας θα ενημερώνουν το κοινό για διάφορα θέματα αλιείας.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν διάφορες δράσεις για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπως βαρκάδα για παιδιά στο λιμανάκι, φουσκωτά και δημιουργία γκράφιτι με σπρέι σε επιφάνειες στο χώρο του Φεστιβάλ, με τη βοήθεια καλλιτεχνών. Ακόμη, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν μασκότες με θέμα σχετικό με το Φεστιβάλ, με τις οποίες τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν σε ειδικό photo booth!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ