21.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Δρ Καραγιάννης: Τι είπε για Πάσχα και χαλαρώσεις – «Έγνοια στα νέα στελέχη»

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο δρ Πέτρος Καραγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στο Πάσχα και στο ενδεχόμενο άρσης όλων των μέτρων.

Για τις χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν χθες από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι «επιστρέφουμε στην κανονικότητα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ιός ζει ανάμεσα μας και πρέπει να έχουμε έγνοια τον πλησίον μας που δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει αν μολυνθεί».

Ερωτηθείς για την πλήρη άρση των μέτρων ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις επόμενες τρεις εβδομάδες. «Την Αγία Εβδομάδα θα γίνει ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας και αναλόγως είτε θα μείνουμε όπως είμαστε είτε θα προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από την επιδημιολογική εικόνα».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για την μείωση της καραντίνας ανέφερε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε νοουμένου ότι ένα άτομο την έβδομη ημέρα της λοίμωξης δεν μεταδίδει γιατί έχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ιού.

«Το καλοκαίρι αναμένεται να πέσουν τα κρούσματα σε αρκετά χαμηλό επίπεδο, αλλά για μηδενικά κρούσματα δεν το βλέπω» είπε ο δρ Καραγιάννης.

Συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να έχουμε έγνοια για νέα στελέχη. «Ήδη έχει ανακοινωθεί νέο στέλεχος από το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι ανα-συνδυασμός των δύο Όμικρον παραλλαγών και έχει ονομαστεί ΧΕ.

Κλείνοντας και ερωτηθείς τι θα κάνει μετά το τέλος της πανδημίας είπε ότι θα περιοριστεί στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και θα προσπαθήσει να ευχαριστηθεί την συνταξιοδότηση του.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ