21.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Τo Δικαστήριο συνεδρίασε στο Νοσοκομείο για τον νεαρό των 17 διαρρήξεων

Σε αίθουσα δικαστηρίου κηρύχθηκε  δωμάτιο του χειρουργικού θαλάμου του  Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για τη διαδικασία διατάγματος προσωποκράτησης του 29 χρόνου υπόπτου  από την Πάφο , για τις 17 διαρρήξεις κοινοτικών συμβουλίων επαρχίας Λεμεσού.

Το Ε. Δ. Πάφου συνεδρίασε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για να επιληφθεί  του διατάγματος προσωποκράτησης του 29χρονου υπόπτου για τις 17 διαρρήξεις κοινοτικών συμβουλίων της επαρχίας Λεμεσού με συνολικό κλαπέν ποσό 16.656 Ευρώ.

Για το σκοπό αυτό το Δικαστήριο Πάφου,  υπό την προεδρεία της Επαρχιακής Δικαστού κας Χρίστιας Μίτλεττον κήρυξε το δωμάτιο του χειρουργικού θαλάμου, όπου νοσηλευόταν ο ύποπτος μετά από τροχαίο ατύχημα, σε αίθουσα δικαστηρίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η λοχίας Γεωργία Στυλιανού στηρίζοντας το αίτημα της αστυνομίας για 8 ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου αναφέρθηκε στις 17 περιπτώσεις που από την 17/09/21 μέχρι την 29/12/21 διεπράχθησαν αδικήματα διαρρήξεων και κλοπών σε κοινοτικά συμβούλια της επαρχίας Λεμεσού καθώς και σε αδίκημα κλοπής χρηματικού ποσού 480 από αυτόματη ταμιακή μηχανή τράπεζας. Κατά την αντεξέταση της από την συνήγορο υπεράσπισης του υπόπτου ποινικολόγο Δρ ΆρτεμιςΣαββίδου και κατά την υποβολή της πως δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να συνδέει τον ύποπτο με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, εκτός από το τρίτο αδίκημα αυτό της κλοπής από ΑΤΜ, η λοχίας αναφέρθηκε στο κλειστό κύκλωμα που κατέγραψε κινήσεις από αυτοκίνητο που αναγνωρίζεται ως το αυτοκίνητο του υπόπτου από μέλη της Αστυνομίας κατά τη χρήση στο ATM πιστωτικής κάρτας όπως επίσης και σε μάρτυρα που δεν επιθυμούσε να δώσει κατάθεση στην αστυνομία και που θα κληθεί να αναγνωρίσει τον ύποπτο σε αναγνωριστική παράταξη.

 Είπε επίσης πως θα κληθεί ο ύποπτος να δώσει κατάθεση και εάν δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις τότε δεν θα κρατηθεί. Είπε επίσης ότι διερευνάται η εύλογη υποψία προς το πρόσωπο του υπόπτου και ότι η αστυνομία αν δεν εξασφαλίσει μαρτυρία θα αφήσει ελεύθερο τον ύποπτο νωρίτερα.  

Σε υποβολή δε της υπεράσπισης πως οι εκλεγμένοι άρχοντες δηλ. οι κοινοτάρχες από τους οποίους θα ληφθούν καταθέσεις δεν είναι δυνατόν να τύχουν επηρεασμού από τον ύποπτο σε περίπτωση που αφαιρεί ελεύθερος, η λοχίας ανέφερε πως αυτό δεν είναι βέβαιο αφού ακόμα και οι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες δεν είναι υπεράνω υποψίας ακόμα και για χρηματισμό. Πολλές φορές είπε είχαμε κατηγορούμενους.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο Δημόσιος Κατήγορος Σπύρος Χρυσοστόμου όπου στην αγόρευση του υποστήριξε πως το διάταγμα προσωποκράτησης πρέπει να εκδοθεί για τις 8 μέρες που ζητά η Αστυνομία.

Το δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του λέγοντας πως θα ενημερώσει τους παράγοντες τις δικές για την ανακοίνωση της, το πιθανότερο αύριο είτε στο Νοσοκομείο εφόσον ο ύποπτος εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκεί είτε στο δικαστήριο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ