23.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Καραγιάννης: Συζητήθηκε το self τεστ για εμβολιασμένους

Υπάρχει ανοδική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων, ανέφερε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωστοσέλιδο».  

Όπως είπε, πλέον καθημερινά είμαστε κοντά στα 300 κρούσματα και αυτό άρχισε να φαίνεται στις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.  

Από ανάλυση των δεδομένων που έγινε χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας, είπε, διαφάνηκε πως το 23% των κρουσμάτων αφορά παιδιά κάτω των 18 ετών.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όλοι οι υπόλοιποι, τόνισε, είναι άτομα ανεμβολίαστα, εκτός από ένα 20%-25% που αφορά σε εμβολιασμένα άτομα πέραν των 65 ετών και με τουλάχιστον ένα επιβαρυντικό παράγοντα.  

Αυτοί, είπε, πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν την 3η δόση του εμβολίου.  Όσον αφορά την απόφαση του Υπουργικού για τη χορήγηση της 3ης δόσης στα άτομα άνω των 18, ο κ. Καραγιάννης έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ όπου προ τετραμήνου χορήγησε την 3η δόση στα άτομα άνω των 18 και έτσι κατάφερε να αναχαιτίσει το 5ο κύμα της πανδημίας.  

Κληθείς να σχολιάσει εάν πρέπει να γίνεται υποχρεωτικό rapid τεστ σε εμβολιασμένους, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, ωστόσο, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο οι εμβολιασμένοι να μπορούν να κάνουν self τεστ στο σπίτι τους εάν έχουν συμπτώματα ή είναι επαφές κρουσμάτων.  

Κατά τη σύσκεψη, ανέφερε, ειπώθηκε ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν συμπτώματα, ωστόσο, κάποιοι αναμένουν 2-3 μέρες για να υποβληθούν σε τεστ.  «Καταλαβαίνετε τι διασπορά γίνεται», πρόσθεσε.  

Κληθείς να σχολιάσει εάν εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις μεταξύ μελών της ΣΕΕ και του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε πως χθες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα και δεν διαπίστωσε την όποια τριβή.  

Στην ερώτηση με ποια κριτήρια ο Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης είναι ο επικεφαλής της ΣΕΕ και όχι ο ίδιος, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως ο κ. Τσιούτης βρίσκεται στην εν λόγω θέση με απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχόταν να αναλάβει τέτοια θέση λόγω φόρτου εργασίας. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ