25.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Σε πέντε σημεία τα rapid tests σήμερα

Συνεχίζονται σε 5 σημεία στην επαρχία Πάφου σήμερα Μεγάλη Τετάρτη τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας.

Για την Τετάρτη, 28 Απριλίου, οι μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στην επαρχία Πάφου στην Πλατεία Δημαρχείου, Πάφος 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος (Οδός Γρίβα Διγενή) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., και στον προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS (Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο) 8.30 π.μ.-6 μ.μ.

Επίσης στην Πλατεία «Βρύσης των Πεγειώτισσων», Πέγεια 8.30 π.μ.-6 μ.μ. και στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. Ταυτότητα, Άδεια Οδήγησης, Διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης.

Εξάλλου χτες εντοπίστηκαν 4 κρούσματα από 1.435 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Ακόμη χτες εντοπίστηκαν στην Πάφο στις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου 34 κρούσματα (ποσοστό θετικότητας 1,06%).

Στο Νοσοκομείο Πάφου στον θάλαμο COVID- 19 νοσηλεύονται 24 ασθενείς.

Στο μεταξύ συνολικά 42,5 χιλιάδες άτομα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού στην πόλη και επαρχία Πάφου από τον Ιανουάριο που ήταν η έναρξη των εμβολιασμών μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την υπεύθυνη των κέντρων εμβολιασμού στην επαρχία Πάφου, Λειτουργό Επισκέπτρια Υγείας Έλενα Ζαχαρίου.

Σημειώνεται πως στην επαρχία Πάφου λειτουργούν δύο κέντρα εμβολιασμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, στην Παλιά Ηλεκτρική αλλά και εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

Ακόμη σε τακτά χρονικά διαστήματα ιδιαίτερα κάποια Σαββατοκύριακα κινητές μονάδες εμβολιασμού μεταβαίνουν στα Αγροτικά Κέντρα Υγείας όπως στην Παναγιά, στο Πολέμι, στην Σαλαμιού προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων.

Σημειώνεται πως κινητή μονάδα εμβολιασμού λειτουργεί κάποιες ημέρες και στο Αγροτική Κέντρο Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Επίσης κανονικά συνεχίζεται και ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ