23.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Τέσσερα σημεία δειγματοληψίας για rapid tests την Τετάρτη στην Πάφο

Συνεχίζονται την Τετάρτη σε τέσσερα σημεία στην Πάφο τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τα Διατάγματα, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού.

Στην Πάφο θα λειτουργήσουν σήμερα τέσσερα σημεία για την διενέργεια των rapid tests στην Πλατεία Δημαρχείου, στην Πάφο στις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα, στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο στην Οδό Γρίβα Διγενή, από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα και στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο, από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα.
Επίσης στην Πλατεία «Βρύση των Πεγειώτισσων», στην Πέγεια από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης.
Όσον αφορά την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου σημειώνεται πως στο θάλαμο COVID- 19 του ΓΝ Πάφου νοσηλεύονται 8 ασθενείς.

Στο μεταξύ χθες εντοπίστηκαν 3 κρούσματα από 500 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Επίσης χτες έγιναν στην Πάφο 2.649 εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με 9 να είναι θετικά ποσοστό θετικότητας 0,34.
Τέλος, σε Οίκους Ευγηρίας έγιναν στην Πάφο 11 rapid tests, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ