20.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Νέα μέτρα: Οι εξαιρέσεις για τα σπίτια και τι ισχύει για εξωτερικούς χώρους

Μέτρα με άμεση ισχύ ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι της 29ης Δεκεμβρίου το Υπουργείο Υγείας στον απόηχο των αρνητικών ρεκόρ που καταγράφει η επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες μέρες.

Στα νέα μέτρα δίδονται εξαιρέσεις για παρουσία ατόμων σε σπίτια.

Οι εξαιρέσεις είναι οι πιο κάτω:

Η ταχύτητα σκοτώνει
  1. Για σκοπούς φύλαξης ανηλίκων και ατόμων με αναπηρία για τη χρονική περίοδο/διάρκεια όπου η φυσική παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη στον χώρο εργασίας τους.
  2. Για σκοπούς υποβοήθησης προσώπων που αδυνατούν να αυτό-εξυπηρετηθούν (χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, φροντίδα ατόμων, προμήθεια τροφίμων, κοκ). Νοείται ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παραμένουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην το εκθέτουν σε κίνδυνο

Τι ισχύει για εξωτερικούς χώρους

Όπως ισχύει και τώρα έτσι και τις επόμενες μέρες για τους εξωτερικούς χώρους θα ισχύουν τα πιο κάτω:

  1. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις πέραν των δύο ατόμων, εξαιρουμένων των ανήλικών τέκνων που συνοδεύουν τους γονείς τους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συνάθροισης, όπως πάρκα, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, παραλίες, πεζόδρομους και μαρίνες, κτλ.
  2. Απαγορεύονται οι μαζικές και άλλες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, πανηγύρια, περιλαμβανομένων φεστιβάλ, χριστουγεννιάτικων παζαριών καθώς και παρεμφερών εκδηλώσεων σε δημόσιου ή ιδιωτικούς χώρους.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ