12.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

Κοσμοσυρροή στον Ασπροκρεμμο

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα άρχισε η υπερχείλιση του φράγματος του Ασπρόκρεμμου σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Τμήμα Υδατων. Το φράγμα επισκέπτεται πολύς κόσμος από το πρωί για να δει τις μαγευτικές εικόνες.

Υπενθυμίζεται πως Αστυνομία και Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έχουν λάβει μέτρα, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα να γίνονται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία. Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει οι ακόλουθες διευθετήσεις:

Ο δρόμος πάνω από το φράγμα παραμένει κλειστός από τις 2 Ιανουαρίου για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η κυκλοφορία των οχημάτων διοχετεύεται μέσω του παλιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού. Η πρόσβαση στο φράγμα με ιδιωτικά οχήματα διοχετεύεται μόνο από την δυτική πλευρά του φράγματος στο Γεφύρι Ξερού Ποταμού.

Η πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά, δηλαδή από το δρόμο Νικόκλειας. Ο δρόμος πάνω από το φράγμα, όπως αναφέρεται , θα παραμείνει ελεύθερος από οχήματα , καρότσια μικροπωλητών και λοιπά για την ασφαλή διακίνηση πεζών.

Καλούνται οι πλανόδιοι πωλητές να εγκατασταθούν σε χώρους εκτός του δρόμου.

Οι επισκέπτες προτρέπονται ακόμη να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και της Αστυνομίας Πάφου και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον, διατηρώντας τους χώρους καθαρούς.

Το φράγμα του Ασπρόκρεμμου είναι χωρητικότητας 52 εκατομμυρίων 375 χιλιάδων κυβικών μέτρων και το δεύτερο μεγαλύτερο, μετά από αυτό του Κούρη.

Το φράγμα είχε υπερχειλίσει το 1988, 1989, 2004, το 2012 το 2013 και το 2019. Κατασκευάστηκε το 1982. Πέρσι είχε υπερχειλίσει στις 6 Μαρτίου.

Στην επαρχία Πάφου έχουν υπερχειλίσει επίσης τα φράγματα του Πωμού στις 31 Δεκεμβρίου και της Αργάκας την 1η Ιανουαρίου του 2020 . Το φράγμα της Αργάκας είναι το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας και είναι χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού. Κατασκευάστηκε το 1964 , έχει ύψος 41 μέτρα και χωρητικότητα 990 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Πέρσι είχε υπερχειλίσει στις 5 Ιανουαρίου.

Το φράγμα του Πωμού είναι χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού. Πέρσι υπερχείλισε στις 7 Ιανουαρίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ