21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Απευθείας στα βαδιά οι τρεις για τον φόνο του Πογιατζή

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Mόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, που θα συνεδριάσει στις 23 Ιουνίου, παραπέμφθηκαν την Τετάρτη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου τρία πρόσωπα ηλικίας 41, 34 και 27 ετών, που έχουν συλληφθεί για την δολοφονία του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή το περασμένο καλοκαίρι.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε από το Δικαστήριο όπως και οι τρεις παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας προκειμένου να μην φυγοδικήσουν ενώ επικαλέστηκαν και τον κίνδυνο διάπραξης άλλων αδικημάτων. Οι συνήγοροι τους έφεραν ένσταση στο αίτημα και αξίωσαν όπως αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους. Το δικαστήριο επεφύλαξε την απόφαση του, κατά πόσο θα παραμείνουν υπό κράτηση, για την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαΐου, διατάσσοντας ταυτόχρονα όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τότε.

Οι τρεις συλληφθέντες, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνου, φόνο εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, παράνομης κατοχή και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και εμπρησμού οχήματος. Σήμερα στο Δικαστήριο προσήχθησαν ο 34χρονος που διαμένει στην Πάφο, ο 27χρονος που είναι υπόδικος στις κεντρικές φυλακές, ενώ ο 41χρονος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού εκπροσωπήθηκε στην σημερινή δικαστική διαδικασία από τον δικηγόρο του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε από φιλικό τους πρόσωπο που φέρεται να ήταν παρών στη συζήτηση που έγινε σε ξυλόσπιτο του 34χρονου στο χωριό Κονιά. Φέρονται να του είχαν προτείνει, σύμφωνα με την μαρτυρία του, να συμμετάσχει στη δολοφονία ή να τους προμηθεύσει με πιστόλι με χρηματικό αντίτιμο 20 χιλιάδων ευρώ. Ο μάρτυρας της Αστυνομίας ανέφερε σε κατάθεσή του ότι αποχώρησε από την συζήτηση των άλλων τριών αλλά κρυφάκουσε ότι στόχος ήταν ο 60χρονος, για να “μείνει κλειστό το στόμα του”, κατά την έκφραση ενός από τους υπόπτους.

Η σορός του 60χρονου είχε εντοπιστεί απανθρακωμένη, μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά, το πρωί της 15ης Ιουλίου 2021, στην περιοχή Αναρίτας, στην επαρχία Πάφου. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα είχε τεθεί κακόβουλα.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό, κατέδειξε ότι ο θάνατος του 60χρονου προήλθε από τραύματα στην κοιλιακή χώρα, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ