18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Εκδήλωση του Terra Cypria στο Κάστρο της Κάτω Πάφου

Το Terra Cypria, το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, διοργάνωσε το Σάββατο στην Πάφο εκδήλωση που περιλάμβανε περιπατητική διαδρομή, με θέμα: «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και Πληροφόρηση του Κοινού της Πάφου». Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο «Πανδώτειρα» και τις δράσεις που θα διεξαχθούν στην περιοχή τους, τη σημασία του δικτύου Natura 2000 και τη μεγάλη αξία της περιοχής «Φάρος Κάτω Πάφου» για τη βιοποικιλότητά της.

Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ξεκίνησε με περιπατητική διαδρομή στην περιοχή «Φάρος Κάτω Πάφου» και ολοκληρώθηκε με παρουσίαση στην αίθουσα «Εν Πλω», στην πλατεία Κάστρου στην Κάτω Πάφο.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ενώ έγινε και εισαγωγή στο Δίκτυο Natura 2000 και το έργο Πανδώτειρα από τον Λεύκιο Σεργίδη, Εκτελεστικό Διευθυντή της Terra Cypria.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως αναφέρθηκε το έργο «Πανδώτειρα» (LIFE IP Physis – LIFE 18 IPE/CY/000006) είναι ένα δεκαετές Έργο, χρηματοδοτούμενο από τον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό Life.

Οι δράσεις, που προτείνονται στο Έργο θα υλοποιηθούν σε εθνική κλίμακα, αλλά και πιο συγκεκριμένες δράσεις θα εφαρμοστούν σε 35 περιοχές Natura 2000.

Στόχος, όπως αναφέρθηκε είναι η βελτίωση της κατάστασης διατήρησης των ειδών και των οικοτόπων ευρωπαϊκής σημασίας, μέσα από δράσεις σε ολόκληρο το δίκτυο Natura 2000 της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης να καταστήσει το δίκτυο Natura 2000 πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό καθώς και βιώσιμο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ