19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν θα πάτε στον Ασπροκρεμμο

Υπερχειλίζει σύντομα το φράγμα του Ασπρόκρεμμου, καθώς ιδιαίτερα ευεργετικές ήταν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ήδη έχουν υπερχειλίσει πέντε φράγματα, ενώ αναμένεται και αυτό της Γεροσκήπου.

Όσον αφορά την πληρότητα του φράγματος του Ασπρόκρεμμου, αυτή αγγίζει τα 51.246.000 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ η συνολική του χωρητικότητα ανέρχεται στα 52.375 εκατομμύρια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων εξέδωσε ανακοίνωση για διευθετήσεις για την τροχαία κυκλοφορία στην περιοχή του φράγματος, ενόψει της αναμενόμενης υπερχείλισης του φράγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έγιναν οι ακόλουθες διευθετήσεις:

1. Ο δρόμος πάνω από το φράγμα (πάγκος) θα παραμείνει κλειστός από τις 2 Ιανουαρίου 2020 για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετεύεται μέσω του παλιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού.

2. Η πρόσβαση στο φράγμα με ΙΧ οχήματα, θα επιτρέπεται μόνο από τη δυτική πλευρά του φράγματος (γεφύρι Ξερού Ποταμού).

3. Η πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά (Δρόμος Νικόκλειας).

4. Ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα παραμείνει ελεύθερος από οχήματα, καρότσια μικροπωλητών κτλ, για την ασφαλή διακίνηση πεζών.

5. Οι πλανόδιοι πωλητές (οχήματα, καρότσια κτλ.) να εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων.

Οι επισκέπτες προτρέπονται να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του ΤΑΥ και της Αστυνομίας και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας τους γειτνιάζοντες χώρους καθαρούς.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ