19.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

Ψυχρό μέτωπο πλησιάζει την περιοχή από τα δυτικά – Ποιες περιοχές επηρεάζονται [φωτογραφία]

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στις περισσότερες, εάν όχι όλες τις περιοχές.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες με χαλάζι, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και ορεινά/ημιορεινά, όπου αναμένονται και οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη και εκτός από εμφανής στην ατμόσφαιρα θα είναι και εμφανής στη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 26 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος έως κυρίως συννεφιασμένος με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα για βροχή είναι χαμηλή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την Πέμπτη και Παρασκευή συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε εσωτερικό και ανατολικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μεμονωμένη βροχή η καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί και σε άλλη περιοχή σε αυτό το διάστημα. Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται από τα κανονικά έως λίγο πιο πάνω για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο φαίνεται να βαθαίνει λίγο το βαρομετρικό χαμηλό στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Πάφου πριν κινηθεί ανατολικά και αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στις περισσότερες, εάν όχι όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Παρασκευή.

Επίσης το Σάββατο φαίνεται να έχουμε νέα κυκλογένεση, αυτή τη φορά στην Κεντρική Μεσόγειο, και υπάρχει πιθανότητα να μας επηρεάσει από την Κυριακή προς Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες. Αυτό όμως θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες 1-2 μέρες.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ