29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ψηλά κτίρια, τεράστιο κοινωνικό κόστος

Μιχάλης Χατζημιτσής,  Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου  Κίνησης Σωτηρίας Πάφου
Μιχάλης Χατζημιτσής,
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Κίνησης Σωτηρίας Πάφου

Εμείς οι απλοί πολίτες συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την προσπάθεια που επιχειρείται από ορισμένους κύκλους να προχωρήσουν στην αδειοδότηση για την ανέγερση πύργων στην καρδιά της παραλιακής περιοχής της Πάφου.

Οι συγκεκριμένοι αυτοί επιχειρηματικοί κύκλοι έντεχνα αποσιωπούν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε παρόμοιο εγχείρημα στη Λεμεσό, ξεκινώντας από την περιβαλλοντική επιβάρυνση, την εξάντληση υδάτινων πόρων, την αποκοπή της παραλίας λόγω των έργων από τους πολίτες για να επεκταθεί στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν τις υψηλές χρεώσεις των ενοικίων.

Οι τιμές των ενοικίων στη Λεμεσό έχουν γίνει απαγορευτικές για την πλειοψηφία των κατοίκων των οποίων ο μισθός είναι κάτω από 1000 ευρώ όπως έχουν καταγγείλει επώνυμα οι ίδιοι οι πολίτες. Το φαινόμενο όμως αυτό δεν θα μείνει στη συγκεκριμένη πόλη αφού η διαφαινόμενη πρόθεση δημιουργίας πύργων στην Πάφο θα ωθήσει και εδώ τις τιμές προς τα επάνω στερώντας τους πολίτες από το βασικό τους δικαίωμα στη στέγαση σε λογικές τιμές.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ερώτηση που θέτουμε είναι απλή: Ποιος τελικά θα επωφεληθεί από την ανέγερση πύργων;

Δεν θα είναι μια ελάχιστη μερίδα επιχειρηματιών εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών;

Θέλουμε να θέσουμε ξεκάθαρα ότι εμείς οι πολίτες θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να διαβιώνουμε δηλαδή σε μία ανθρώπινη και λειτουργική πόλη, και επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα λίγων εις βάρος των πολλών.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ