18.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

Χαλασμός Κυρίου από τον “Θησέα”! Έκανε τη νύχτα μέρα από τους κεραυνούς και τις αστραπές – Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση

Διανύουμε μια παρατεταμένη περίοδο με ασταθείς καιρικές συνθήκες, όπου χθες Τετάρτη, για 9η συνεχόμενη ημέρα, παρατηρήθηκαν βροχές/καταιγίδες. Οι καταιγίδες ήταν κατά τόπους ισχυρές και συνοδεύονταν από πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις, θυελλώδης άνεμους και χαλάζι.

Το άστατο καιρικό σκηνικό θα συνεχίσει μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή.

Aυτή η παρατεταμένη περίοδος με άστατο καιρό, οφείλεται στο Omega Block που έχει σχηματιστεί. Ο άξονας της σφήνας έξαρσης επεκτείνεται από τη Βόρειο Αφρική προς κεντρική Ευρώπη ενώ την ίδια ώρα, δύο σφήνες ύφεσης επηρεάζουν περιοχές αμέσως δυτικά και ανατολικά της σφήνας έξαρσης (η μία σφήνα ύφεσης στην περιοχή της Ισπανίας με βαθύ κλειστό χαμηλό με κέντρο το Γιβραλτάρ και πιο αδύναμη σφήνα ύφεσης στην περιοχή μας). Η σφήνα ύφεσης στην περιοχή μας, συνεχίζει να βαθαίνει τις επόμενες ώρες, όπως και το χαμηλό στην επιφάνεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε πλημμυρικά ευάλωτες περιοχές, θα ήταν καλό να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε σε περίπτωση επαλήθευσης των φαινομένων, να μειωθούν οι υλικές ζημιές και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Επίσης συστήνουμε όπως καθαριστούν τα φρεάτια και οι υδρορροές από τους πολίτες αλλά να ληφθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα από πλευράς των Δήμων και γενικότερα όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Πέμπτη, o καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και θα παρατηρούνται βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και παρατεταμένες και θα συνοδεύονται από χαλάζι κυρίως μικρότερο των 2 cm και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ ενώ σε καταιγίδα, αναμένονται ριπές μέχρι 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 26 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και παρατεταμένες και θα συνοδεύονται από χαλάζι κυρίως μικρότερο των 2 cm και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ ενώ σε καταιγίδα, αναμένονται ριπές μέχρι 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός συνεχίζει άστατος με τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για το σαββατοκύριακο ίσως μας επηρεάσει νέα διαταραχή αλλά θα ξεκαθαρίσει το επόμενο 24ωρο.

Μόλις έχει δημιουργηθεί γραμμή λαίλαπας από το outflow των καταιγίδων που βρίσκονται νότια αυτής. Η γραμμή λαίλαπας φαίνεται να κινείται προς την επαρχία Λεμεσού.

No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ