19.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Χάρης Χαραλάμπους Τσιολής: Να μεριμνήσουμε για τη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής στο Αναβαργός

Η  περιοχή Αναβαργός  είναι  μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί  μείζονος και  ιδιαίτερης σημασίας περιοχή για την Πάφο, αφού εκτός από την λειτουργία εκεί του  Γενικού Νοσοκομείου, η περιοχή  φιλοξενεί και το κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης μας ενώ διαμέσου της οδικής της αρτηρίας  διακινείται  μεγάλος αριθμός πολιτών από και προς την Πάφο.


 

του Χάρη Χαραλάμπους Τσιολής*

Η ταχύτητα σκοτώνει

 Ο Δήμος θα πρέπει να  μεριμνήσει για τη δημιουργία  της αναγκαίας υποδομής    στην περιοχή αυτή . Η περιοχή  Αναβαργός  χρειάζεται τώρα , χωρίς χρονοτριβή την υποδομή εκείνη η οποία θα δημιουργήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους διαμένοντες σε αυτή κατοίκους. Μια τέτοια υποδομή, η οποία θα εξαλείψει σταδιακά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της.

Τυγχάνει να επισκέπτομαι συχνά την περιοχή  και έχω παρατηρήσει  και σημειώσει αρκετά που θα μπορούσαν να βελτιωθούν αλλά και να αναπτυχθούν. Πέραν  πιθανής δημιουργίας ενός  πολυκέντρου στην περιοχή  που θα δώσει την ευκαιρία και στους  κατοίκους  της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του και να διευκολύνει την ζωή τους,  η κάθε γειτονιά αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα καλαισθησίας όσο αφορά  φωτισμό δρόμων και πεζοδρομίων,γεγονός  που πραγματικά προκαλεί και θα πρέπει να προβληματίσει τις αρχές .

Η περιοχή  Αναβαργός αποτελεί σήμερα την σύνδεση της Πάφου με τις ευρύτερες περιοχές της πόλης που αναπτύσσονται και η δημιουργία της κατάλληλης  υποδομής θα δημιουργήσει συνθήκες καλύτερης εξυπηρέτησης των γύρω περιοχών και χωριών της επαρχίας Πάφου.

Η μεγάλη έκταση χαλίτικης γης παρά τα σιλό και η οποία ανήκει στον Δήμο Πάφο θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων μέσω ενός ευρύτερου σχεδιασμού  προσφοράς υπηρεσιών  ιδιαίτερα προς τη νεολαία  με εγκαταστάσεις που  ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο της ζωής και  που απαιτούν σήμερα οι νέοι μας.

Κάποια προβλήματα  επίσης που χρίζουν άμεσης μελέτης και επίλυσης  από τον δήμο Πάφου   είναι α)  η διασταύρωση Ανδρέα  Βλάμη με Αριστοτέλους Σάββα παρά τα σιλό που έχει σήμερα  καταστεί  λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης επικίνδυνη ,β)  η περιοχή της Αριστοτέλους Σάββα, λίγα μέτρα πιο πάνω , προς το χωριό Μεσόγη , παρά την διασταύρωση για  το σχολείο της περιοχής όπου έχουν το τελευταίο διάστημα προκληθεί διάφορα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα .

Επιβάλλεται οι αρμόδιοι να επιληφθούν των θεμάτων αυτών  και να καταθέσουν λύσεις ώστε να επιλυθούν  στο άμεσο μέλλον για  να αποφευχθούν τα χειρότερα και να καταστεί η ευρύτερη περιοχή  Αναβαργός  πιο λειτουργική που θα αναβαθμίσει  την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

*Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου ΔΗ.ΣΥ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ