20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Χάρης Τσιόλης: Καθαρές Παραλίες

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσουμε παραλίες, οι οποίες να έχουν τις κατάλληλες υποδομές, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τον κάθε λουόμενο και να είναι τόσο καθαρές που να αντανακλούν στην καλή εικόνα της πόλης μας!


Διερωτώμαι ειλικρινά εάν ένας εκσκαφέας είναι ικανός να καθαρίσει μία παραλία τόσο από νεκρά φύκια, όσο και από διάφορες ακαθαρσίες (αποτσίγαρα, άδεια μπουκάλια, χαρτιά κ.ά.) που κάποιοι ασυνείδητοι, αφήνουν στις παραλίες.

Προσωπικά, έχω γίνει μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο  ‘επιτυγχάνεται’  ο υποτιθέμενος καθαρισμός των παραλίων. Ένα μεγάλο μηχανοκίνητο/ ένα τρακτέρ με μεγάλη κούπα μαζεύει και απομακρύνει τα νεκρά φύκια και τις ακαθαρσίες, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλες ποσότητες άμμου, από τις παραλίες. Πιστεύω ότι, ο Δήμος Πάφου στο άμεσο διάστημα και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, θα πρέπει να μελετήσει το ενδεχόμενο προκήρυξης ενός διαγωνισμού για ανάθεση του καθαρισμού των παραλιών από ιδιώτες . Το άτομο ή εταιρεία που θα αναλάβει το έργο καθαρισμού των παραλιών θα πρέπει να χρησιμοποιεί εξειδικευμένα μηχανήματα καθαριότητας, τα οποία  δεν θα επιτρέπουν την απομάκρυνση της άμμου από τις παραλίες. Παράλληλα, δεν νοείται, σε δημόσιες παραλίες να μην υπάρχουν βασικές υποδομές, όπως αποδυτήρια, τουαλέτες και λουτήρες. Επιπλέον, θα έπρεπε όλες οι δημοτικές παραλίες να έχουν εκείνες τις υποδομές που θα τις καταστούσαν  προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα, πάσχοντες και ηλικιωμένους

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό αποτελεί μία σύντομη παρέμβαση συγκεκριμένης πρότασης.  Οι ίδιες οι αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν θέματα που άπτονται της ανάγκης των παραλιών και των λουομένων άμεσα, αφού η θάλασσα αποτελεί έναν από βασικούς παράγοντες προσέλκυσης  ξένων επισκεπτών στην πόλη μας.

Χαραλάμπους Τσιολής Χάρης 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΤΣΙΟΛΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ)

www.harristsiolis.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ