19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Φ. Φαίδωνος: Ψήφο εμπιστοσύνης στην περιοχή η επιλογή της Πάφου εκατοντάδων Κινέζων για διαμονή 

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση διοργάνωσαν χθες στην Πλατεία της 28ης Οκτωβρίου η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, ο Δήμος Πάφου και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Πάφο για πέμπτη φορά, δείχνοντας έτσι τη στενή και παραγωγική συνεργασία που χαρακτηρίζει τις σημερινές σχέσεις της Πάφου με τους επίσημους θεσμικούς εκπροσώπους της φιλικής χώρας.

Η πολιτιστική βραδιά περιλάμβανε  πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την κινέζικη λαϊκή παράδοση και το σύγχρονο πολιτισμό της Κίνας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως πέρα από τις μακροπρόθεσμες διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κίνας, η Πάφος έχει την ευχαρίστηση να φιλοξενήσει εκατοντάδες Κινέζους πολίτες, που έχουν επιλέξει την περιοχή  ως μόνιμο τόπο διαμονής και επαγγελματικής δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια.

Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη από ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν εδώ αλλά συνειδητά επέλεξαν την Πάφο για να ζήσουν και να δημιουργήσουν, μας τιμά ιδιαίτερα και μας ενθουσιάζει, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, προσθέτοντας πως ερμηνεύει  αυτήν την επιλογή ως μια άλλη ψήφο εμπιστοσύνης στην περιοχή  και ένα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα μας.

Εξάλλου, συνέχισε, οι φιλικοί δεσμοί που συνδέουν ιστορικά τον κυπριακό και τον κινεζικό λαό και η στενή συνεργασία που παραδοσιακά διατηρούν η Κύπρος και η Κίνα όχι μόνο επιτρέπουν αλλά και απαιτούν την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των θεσμών μας.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε και στη μετάβασή του στη Σαγκάη, προσθέτοντας πως δέχτηκε με χαρά να ηγηθεί της τριμελούς αντιπροσωπείας που εκπροσωπεί την πόλη της Πάφου στο φόρουμ «Πολιτιστική πόλη της Ανατολικής Ασίας» και «Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του πολιτισμού» που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σαγκάη στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του ταξιδιού του σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Σαγκάης, καθώς και με Δημάρχους άλλων κινεζικών πόλεων με στόχο στην αδελφοποίηση της Πάφου με τουλάχιστον μια πόλη στην Κίνα στο εγγύς μέλλον.

Απευθυνόμενος στον  Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, αφού τον καλωσόρισε για άλλη μια φορά στην Πάφο, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη συνεχή και ενεργό υποστήριξη της Πρεσβείας στις προσπάθειές τους  να προσεγγίσουν ακόμη περισσότερο τις πόλεις και τους πολίτες μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ