22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σε αυτό το καράβι στοίβασαν 92 ψυχές για $2000 απο τον καθένα

Κάθε φορά που μια είδηση για μετανάστες που έφτασαν στην Κύπρο απο τα παράλια της Τουρκίας “παίζει” στα ΜΜΕ όλοι αναρωτιούμαστε πόσο θα συνεχιστεί αυτή η ροή προσφύγων που αναζητάνε μια καλύτερη τύχη. 


Πίσω απο την “είδηση” η οποία για κάποιους πλέον έγινε μια συνηθισμένη αναφορά, ίσως μάλιστα δεν συγκινεί όπως τον αρχικό καιρό, υπάρχει ένα ολόκληρο δράμα ανθρώπων που βλέπουν τις οικογένειές τους να ξεκληρίζονται απο την φρίκη του πολέμου στη γειτονική Συρία.

Άνθρωποι που με κάθε μέσο συγκέντρωσαν μετά βίας $2000 για να εξασφαλίσουν μια θέση σε σαπιοκάραβα ή ψαρόβαρκες με προορισμό την Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο. Καλύτερα, απλά για το αύριο, γιατί αν δεν φύγουν ίσως ούτε αυτό να υπάρξει. Για να μην προστεθούν και αυτοί στις εκατοντάδες χιλιάδων νεκρών της φρίκης του πολέμου που κρατάει απο το 2011.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό τον πόνο, αυτή την επιθυμία, αυτή την ανάγκη διαφυγής εκμεταλλεύονται κάποιοι διακινητές προσφύγων συγκεντρώνοντας μια …”καλή ψαριά” και βγάζοντας ένα καλό “μεροκάματο” στοιβάζοντας σε μια βάρκα, σαν και αυτή που βλέπετε 90 και 100 άτομα. Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα είναι και “λογικοί” στις χρεώσεις τους αφού αν πρόκειται για οικογένειες κάνουν καλύτερες τιμές.

Τι άλλο να πει κανείς; Ντροπή και αίσχος είναι πολύ λίγα.

Η φωτογραφία είναι του Αντρέα Ευαγγέλου τον οποίο και ευχαριστούμε!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ