21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Φωνές από Σεμπαστιάν 2016 και Πάφος 2017

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 στο πλαίσιο των ανταλλαγών της με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Σαν Σεμπαστιάν 2016, υποδέχεται την παράσταση Φωνές από Σαν Σεμπαστιάν 2016 και Πάφος 2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, η παραδοσιακή μουσική της Βασκικής κοινότητας συναντά τις φωνές της Κυπριακής παράδοσης στους κήπους του Οργανισμού Πάφος2017.

Ο Amets Arzallus από την κοινότητα των Βάσκων αυτοσχεδιάζει σε κυπριακά μοτίβα από τους:  Γιώργο Σαξατέ (φωνή), Αλέξη Χαραλάμπους (βιολί, φωνή), Δημήτρη Παπαδόπουλο (λαούτο, φωνή), Παναγιώτη Παπαδόπουλο (κρουστά) και Πάμπο Χαραλάμπους (λαούτο) από το Λαογραφικό Όμιλο Κτήμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόκειται συνεχίζει η ανακοίνωση για μια ιδιαίτερη παράσταση με ήχους και τραγούδια εμπνευσμένα και επηρεασμένα από τον πόλεμο, τον πόνο και την αγάπη των απλών ανθρώπων για τον τόπο τους.

Αυτοσχεδιασμοί με Βάσκικες «φωνές» και Κυπριακές “φωνές” όπως η Αυκορίτισσα, η Παφίτισσα, η Καταραμμένη, η Ακανθκιώτισσα και η Τυλληρκώτισσα οι οποίες αναδεικνύουν την ντοπιολαλιά της κάθε περιοχής όπου γεννήθηκε.

Η παράσταση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του project της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Σαν Σεμπαστιάν2016 «Πρεσβευτές Ειρήνης».

Η ομάδα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ταξιδεύει και στην Κύπρο για την κινηματογράφηση ενός ντοκιμαντέρ – από την σειρά των 10 πόλεων οι οποίες αποτέλεσαν εστίες συγκρούσεων και διαμαχών που δημιουργούνται εξαιτίας της συνύπαρξης διαφορετικών λαών.

Οι πόλεις αυτές είναι η Θέουτα, το  Μπέλφαστ, τη Δρέσδη, το Βρότσλαβ, το Σεράγεβο, τη Μόσχα, την Πάφο, τη Φιλιππούπολη, την Πρίστινα και την Κωνσταντινούπολη.

Σε κάθε πόλη γυρίζεται  ένα ντοκιμαντέρ και αναλύεται η κατάσταση της κάθε πόλης σε σχέση με τις αξίες που προωθεί το Σαν Σεμπαστιάν 2016, που δεν είναι άλλες από την συνύπαρξη, την κατανόηση, την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα, την πολυμορφία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ομάδα του Λαογραφικού Κτήματος θα επισκεφθεί και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της και στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν  από τις 10 μέχρι τις 17 Ιουλίου.

image735 (3)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ