19.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΦΑΙΔΩΝΟΣ: “Ξεχάστε την παραγκούπολη”- Άρχισαν κατεδαφίσεις στην Αγίου Αντωνίου

Επιχείρηση καθαριότητας και άρσης των παρανομιών, ξεκίνησε ο Δήμος Πάφου στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου. Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί επί της οδού Αγίου Αντωνίου, με την κατεδάφιση υποστατικών.

Η εκστρατεία περιλάμβανε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, καθαρισμό οικοπέδων, βάψιμο τειχών, απομάκρυνση από τις στέγες των κτιρίων παλαιών δορυφορικών κεραιών, κατεδάφιση παράνομων υποστατικών αλλά και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της περιοχής, με φωτισμό.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως δεν μπορεί μια πόλη με ένα και πλέον εκατομμύριο τουρίστες να μην έχει  να δώσει επιλογές στους επισκέπτες της, προσθέτοντας πως στόχος του Δήμου είναι η καλαισθησία της περιοχής.

“Η ασυδοσία από πλευράς κάποιων που επικρατούσε για δεκαετίες στην Πάφο έδωσε την ευκαιρία πολλές οικοδομές να επεκταθούν παράνομα και να δημιουργήσουν την εικόνα μιας “παραγκούπολη”, είπε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε πως ο άλλοτε γνωστός δρόμος της Πάφου, που τη δεκαετία του 1980 αποτελούσε το στολίδι και το καμάρι της τουριστικής περιοχής της Πάφου, εξελίχθηκε σε μία “παραγκούπολη” και σε μια περιοχή, όπου η ακαταστασία, οι ακαθαρσίες και πολλά άλλα φαινόμενα βρήκαν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν .

Πρόσθεσε πως στην περιοχή πριν 10 χρόνια ο Δήμος Πάφου κατασκεύασε ένα έργο των 2 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο ανάπλασης για την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά λόγω των ιδιωτικών παρανομιών οδηγήθηκε η περιοχή στο μαρασμό και στην πλήρη διάλυση.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από πλευράς Δήμου Πάφου ώστε οι  ιδιοκτήτες, χρήστες και ενοικιαστές των υποστατικών της περιοχής να άρουν τις παρανομίες, σε διαφορετική περίπτωση επεμβαίνει ο Δήμος.

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως σε 15 μέρες από σήμερα η περιοχή αυτή δεν θα θυμίζει με τίποτα την εικόνα που είχε προηγουμένως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ