29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Φαίδωνος: Υπόθεση εναντίον του για fake news–Ανάρτηση για Αστ/μια και εμπόρους

Υπόθεση για fake news διερευνάται από την Αστυνομία εναντίον του Φαίδωνα Φαίδωνος. Ο Δήμαρχος Πάφου κλήθηκε να καταθέσει αναφορικά με ανάρτησή του για εμπόρους ναρκωτικών και την Αστυνομία Κύπρου. Η δημοσίευσή του έγινε προ μηνός και ανέφερε:

«Με βάση πρόσφατο περιστατικό η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου με ενέργειες και παραλήψεις της επιτρέπει σε συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών να διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου. Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;»

Ο Δήμαρχος κατηγορείται με βάση το άρθρο 50 του ποινικού κώδικα το οποίο αναφέρει, «Όποιος με οποιοδήποτε τρόπο δημοσιεύει σε οποιαδήποτε μορφή ψευδείς ειδήσεις ή πληροφορίες που δύνανται να κλονίσουν τη δημόσια τάξη ή την εμπιστοσύνη του κοινού προς το κράτος ή τα όργανα του ή να προκαλέσουν φόβο ή ανησυχία στο κοινό ή να παραβλάψουν με οποιοδήποτε τρόπο την κοινή ειρήνη και ευταξία, είναι ένοχος πλημμελήματος και τιμωρείται με φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια ή με χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις χίλιες πεντακόσιες λίρες ή και με τις δυο αυτές ποινές:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Νοείται ότι αποτελεί υπεράσπιση για τον κατηγορούμενο, αν αποδείξει με τέτοιο τρόπο που να ικανοποιεί το Δικαστήριο ότι η δημοσίευση έγινε με καλή πίστη και στηρίχτηκε σε γεγονότα που δικαιολογούν τέτοια δημοσίευση.

Για τους σκοπούς του εδαφίου αυτού, οι διατάξεις των παραγράφων (α) και (β) του άρθρου 201, όσον αφορά την καλή πίστη εφαρμόζονται.

(2) Καμιά δίωξη με βάση το άρθρο αυτό δεν προχωρεί, χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ