29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Υποβολή αιτήσεων για λήψη βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πάφου

Ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία προγράμματος στήριξης δυσπραγούντων δημοτών της πόλης μας. Η βοήθεια θα προσφέρεται υπό μορφή κουπονιών, η συνολική αξία των οποίων θα είναι μεγαλύτερη  από  την αξία των τροφίμων που προσφερόταν ως βοήθεια τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο κατάλογος των εγγεγραμμένων δικαιούχων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει σταλεί στο Υπουργείο Εργασίας  και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για  εξέταση κατά πόσο υπάρχουν εγγεγραμμένοι δικαιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο βοήθημα,  καθώς αυτό τους καθιστά μη δικαιούχους από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από έλεγχο που έχει γίνει, από  τους 600 περίπου δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα, ζευγάρια και οικογένειες) περίπου 130 άτομα λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή άλλο δημόσιο βοήθημα ανελλιπώς κάθε μήνα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Περίπου 120 δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση για ΕΕΕ και έχει απορριφθεί. Από αυτούς 80 περίπου περιπτώσεις   δικαιούνται να  λαμβάνουν δωροκουπόνι  από το Δήμο Πάφου. Με τον έλεγχο έχει διαφανεί ότι ένας αριθμός δικαιούχων, περίπου 450, δεν έχουν υποβάλει αίτηση για το ΕΕΕ.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Πάφου θα δέχεται αιτήματα για βοήθεια μόνο από τους δικαιούχους/αιτητές του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι  προσκομίζουν τη γραπτή απάντηση που αποστέλλεται  για το ΕΕΕ, από το αρμόδιο Υπουργείο και στην  οποία αναφέρονται οι λόγοι απόρριψης ή η έγκριση της αίτησης, ώστε να διασφαλίζεται ότι στηρίζονται οι οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ