21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Τρία γνωστά ονόματα από την Πάφο “παίζουν” στο ΔΗΚΟ για τις Ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές ήταν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης σε συνεδρία της Γραμματείας του ΔΗΚΟ που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης (26/9).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τρεις άξονες. Ο πρώτος αφορά το οργανωτικό κομμάτι στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση. Στόχος του κόμματος είναι η μέγιστη αξιοποίηση των μελών και στελεχών του κόμματος. Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε θα δοθεί ιδιαίτερος ρόλος και βαρύτητα στην τοπικές και επαρχιακές επιτροπές σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός από τα κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από την βάση του κόμματος μέχρι την ηγεσία.

Ο δεύτερος άξονας ο οποίος απασχόλησε την συνεδρία της Γραμματείας είναι η πολιτική επικοινωνία και τα μηνύματα που πρέπει να μεταφερθούν στην κοινωνία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο τρίτος αφορά την ονοματολογία. Δεδομένου ότι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών απαρτίζεται από μόλις έξι υποψηφίους είναι πασιφανές ότι οι προσωπικότητες που θα το στελεχώσουν διαδραματίζουν το δικό τους σημαντικό ρόλο ως προς τα ποσοστά που λάβει το κόμμα.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επαναδιεκδίκηση της έδρας που κατέχει σήμερα ο Κώστας Μαυρίδης. Από εκεί και πέρα τα ονόματα που τέθηκαν στο τραπέζι είναι αυτό του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Παύλου Μυλωνά, των δυο εκ των τριών  αντιπροέδρων Αλέκου Τρυφωνίδη και Αντώνη Αντωνίου, της Αυγούστας Φακοντή (μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου) του Χρύσανθου Σαββίδη (μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου) αλλά και του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούγλη.

Στο ΔΗΚΟ ξεκαθαρίζουν ότι η κάθοδος θα είναι αυτόνομη, χωρίς όμως να κλείνουν τις πόρτες σε πολιτικές προσωπικότητες που θα εκφράσουν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο δικό του ψηφοδέλτιο (π.χ Ελένη Θεοχάρους).

Αναφορικά με την Αναστασία Παπαδοπούλου, το όνομα της οποίας ακούγεται, αυτό που μας σημειώθηκε είναι ότι «η απόφαση είναι δική της».

Την ίδια ώρα, πηγές από το ΔΗΚΟ σημειώνουν ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ