26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Το ISOP θα βοηθήσει στην αναδάσωση της Αργάκας

Το The International School of Paphos (ISOP) αποφάσισε να βοηθήσει την περιοχή Αργάκας στην επαρχία Πάφου, η οποία πλήγηκε από μεγάλη δασική πυρκαγιά τον Ιούνιο, να ανακάμψει οικολογικά.

Πιο συγκεκριμένα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το σχολείο θα δωρίσει τουλάχιστον το 50% του συνόλου των χρημάτων τα οποία συγκεντρώνονται μέσα από εκδηλώσεις και ενδοσχολικές δραστηριότητες, προς την αναδάσωση της περιοχής Αργάκας. Φιλοδοξεί, επίσης, να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε μαθητή του, σε συνεννόηση με το Τμήμα Δασών.

Εξάλλου, η θεματική «Το Δάσος και το Δέντρο» κηρύσσεται επίσημα ως στόχος που θα διαρκέσει καθ’ όλη τη νέα σχολική χρονιά και θα αποτελέσει το επίκεντρο δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα κατά την «Εβδομάδα Ελληνικών», στα μέσα Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των διαθεματικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές θα ενημερωθούν για τις δασικές πυρκαγιές και πόσο εύκολο είναι να προκληθούν από αμέλεια και άγνοια και κυρίως πώς η εκπαίδευση του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών, μπορεί να τις αποτρέψει. Καθώς το The International School of Paphos είναι πολυπολιτισμικό σχολείο, οι εργασίες και το παραγόμενο υλικό θα γραφτούν σε διάφορες γλώσσες,  για να τονιστούν οι κίνδυνοι των δασικών πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις της η διευθύντρια του Σχολείου, Δρ. Λίτσα Ολυμπίου, ανέφερε πως «η αναδάσωση ως διαδικασία, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, θα βοηθήσει τους μαθητές να αντιληφθούν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής και τον χρόνο που απαιτείται για να αναγεννηθεί ένα κατεστραμμένο δάσος». Σημείωσε επίσης ότι «η αναδάσωση δεν είναι ένας εύκολος στόχος και το ISOP, ως οικολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που διαθέτει επίσημα οικο-σημαίες για κάθε σχολείο ξεχωριστά, Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο και Λυκείο, γνωρίζει πολύ καλά την ανάγκη να διατηρηθεί η οικολογική ισορροπία και έχει επίγνωση της σοβαρότητας αναλαμβάνοντας το έργο αυτό».

Η ταχύτητα σκοτώνει

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ