21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΥΠΕΡΧΕΙΛΗΣΕ το φράγμα της Αργάκας- Δείτε την πρώτη φωτογραφία

Άρχισε σήμερα “ο χορός των υπερχειλήσεων” των υδατοφρακτών της Πάφου μετά τις τελευταίες ευεργετικές βροχές στην Επαρχία.

Πρώτο φράγμα που υπερχείλησε, γύρω στις πέντε το απόγευμα, αυτό της Αργάκας το οποίο είναι χωρητικότητας 990 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού. Το φράγμα της Αργάκας υπερχειλίζει συνήθως πρώτο και ακολουθεί αυτό του Πωμού το οποίο είναι χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων.

Πρόκειται για ένα φράγμα που κατασκευάστηκε το 1964, είναι ύψους 41 μέτρων και όπως αναφέραμε πιο πάνω έχει χωρητικότητα 990 χιλιάδες κυβικά μέτρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το φράγμα της Αργάκας αρδεύει μεγάλες εκτάσεις των γεωργών του διαμερίσματος και υπερχείλισε βάσει της μεγάλης ροής νερού των ημερών λόγω και των τελευταίων βροχοπτώσεων.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας, Σπύρος Πελοπίδα, μιλώντας στο PafosPress.com εξέφρασε την ικανοποίηση των κατοίκων για την υπερχείλιση του φράγματος. Είναι μια ευλογία και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην κοινότητά μας μια τέτοια ευχάριστη είδηση μόνο ευφορία προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι το φράγμα της Αργάκας τροφοδοτεί και το γειτονικό φράγμα της Ευρέτου.

Να θυμίσουμε ότι και τις προηγούμενες χρονιές που υπερχείλισε το φράγμα το 2011 και 2012 πάλι ήταν εντός Ιανουαρίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ