19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Το πείραμα που ντρόπιασε τους influencers: Πλήρωσαν 640 δολάρια για παπούτσια που άξιζαν 20 (vid)

Μία καλοστημένη παγίδα αποφάσισαν να στήσουν οι ιθύνοντες μίας μικρής εταιρίας μεταποίησης παπουτσιών από την Καλιφόρνια, με θύματα δεκάδες influencers του Instagram, που πίστεψαν χωρίς δεύτερη σκέψη όσα τους παρουσιάστηκαν ως πανάκριβες δημιουργίες.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία Payless αποφάσισε να αποδείξει την «γύμνια» των κριτηρίων των influencers σχετικά με ποια ρούχα κι υποδήματα προωθούνται μέσω εκείνων και ποιων όχι κι έστησε μία ψεύτικη επίδειξη παπουτσιών, στην οποία ανατίμησε τα παπούτσια των 20 δολαρίων, κάνοντας όλους να πιστέψουν ότι μπροστά τους είχαν πανάκριβες δημιουργίες των 500 και των 600 δολαρίων.

Βέβαια, το σκηνικό ταίριαζε απόλυτα με την παρουσίαση της κολεξιόν μίας μεγάλης και φημισμένης φίρμας, καθώς η παγίδα στήθηκε σε πολυτελές πρώην κατάστημα της αλυσίδας Armani στο κέντρο του Λος Άντζελες, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες (catering, parking κλπ) ήταν προσεγμένες ώστε να μην μαρτυρούν την πραγματικότητα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο γκαλά, λοιπόν, οι υπεύθυνοι της Payless είδαν διάσημες influencers να δίνουν μέχρι κι 640 δολάρια για να αγοράσουν μεταποιημένα παπούτσια των 20 ευρώ, θεωρώντας ότι πρόκειται για δημιουργίες υψηλών προδιαγραφών από διάσημους σχεδιαστές, ενώ το τέλος της βραδιάς έφερε περίπου 3.000 δολάρια στα ταμεία της εταιρείας από τις πωλήσεις.

Αυτό που αξίζει, όμως, περισσότερο από την όλη ιστορία είναι η αντίδραση των ξεγελασμένων influencers όταν τους αποκάλυψαν την παγίδα, με μερικές να μην μπορούν να πιστέψουν ότι έπεσαν θύματα της φάρσας, ενώ άλλες προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα με κάθε πιθανή δικαιολογία.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Payless επέστρεψε ολόκληρο το ποσό που εισέπραξε στο εν λόγω γκαλά, καθώς σκοπός της δεν ήταν το χρηματικό κέρδος αλλά το «ξεγύμνωμα» των «ειδικών» του Instagram.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ