22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου φιλοξένησε την δεύτερη συνάντηση προγράμματος Erasmus+  που αφορά άτομα με εμφανή δυσμορφία στην εμφάνισή τους.  

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + με τίτλο: Πράξε Τώρα – Ανάπτυξη προγράμματος κατάρτισης επαγγελματιών υγείας για την εφαρμογή των αρχών της Θεραπείας Αποδοχής και Δέσμευσης για τη διευκόλυνση της προσαρμογής των ασθενών με εμφανείς διαφορές στο σώμα τους και τις προκλήσεις της ζωής που αντιμετωπίζουν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των εταίρων την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

Ο Δρ Μάριος Αργυρίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις εκπροσωπεί την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που χρησιμοποίησε επαγγελματίες υγείας σε εθνικό επίπεδο καθώς και τα επόμενα βήματα που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την 3η συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στόχοι αυτού του Προγράμματος είναι (i) να αναπτύξει, (ii) να δοκιμάσει (iii) να εφαρμόσει και (iv) να διαδώσει το εκπαιδευτικό υλικό, πέραν από ψυχολόγους, και σε άλλους επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, κλπ.) για τη χρήση των αρχών της Θεραπείας Αποδοχής και Δέσμευσης έτσι ώστε να διευκολύνουν την προσαρμογή του ατόμου που αντιμετωπίζει κάποια εμφανή δυσμορφία στην εμφάνισή του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ