28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Το Πάφος2017 καλεί χορευτές για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Χωρική Αντίστιξη»

Επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο πρόγραμμα «Χωρική Αντίστιξη» (“Spatial Counterpoint”).


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για έργο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 12 και 13 Ιουλίου 2017 σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης της Πάφου.

Στο πνεύμα του «Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού», τρεις σύγχρονες χορευτικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε υπαίθριες, ασυνήθιστες και μη-θεατρικές τοποθεσίες, με διεθνούς φήμης χορογράφους και χορευτές από την Κύπρο, οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια δημιουργική συνεργασία με ειδικούς της αρχιτεκτονικής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δύο από τις παραστάσεις θα ασχοληθούν με την αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης μέσω της αρχιτεκτονικής, του χορού και της αλληλεπίδρασης μεταξύ συγκεκριμένων προσώπων και ευρύτερων κοινωνικών ομάδων.

Η έλλειψη κατάλληλων τοποθεσιών αλλά ταυτόχρονα η ύπαρξη πρώτων υλών στα σημεία αυτά, εντάσσει το project στο πρόγραμμα και τη φιλοσοφία της αστικής ανάπλασης της πόλης, όπου το placemaking (δημιουργία χώρου) χρησιμοποιείται ως μια σύγχρονη παρέμβαση σε δημόσιους χώρους.

Σκοπό έχει να δημιουργήσει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ θεατών-πολιτών με την πόλη τους.

Η Έρικα Χαραλάμπους (UK/CY) έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος, με τον Αιμίλιο Κουτσοφτίδη (UK/CY) ως υπεύθυνο αρχιτέκτονα, οι οποίοι συνεργάζονται με τους χορογράφους Lili Μ Rampre (SL/BE), Katja Mustonen (FIN/DE) και τους χοροδιδάσκαλους Γεώργιο Πιλλά (CY/ΗΠΑ), Ann-Sylvia Clarke (ΗΠΑ/NO).

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το MACoDE (Master of Contemporary Dance and Education) του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Φρανκφούρτης και με το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις, στην Πάφο.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 Απριλίου 2017, μεταξύ 10:00 – 13:00, από τους χορογράφους του προγράμματος Lili M. Rampre (SL/BE), Katja Mustonen (FIN/DE) και Έρικα Χαραλάμπους (UK/CY) και τον χορευτή και καθηγητή χορού Γεώργιο Πιλλά (CY/ΗΠΑ) στη σχολή χορού Σκεύης Μενελάου στην Πάφο (Λεωφ. Νικολάου Νικολαΐδη 22, 1ος Όροφος).

Οι πρόβες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 4 – 11 Ιουλίου 2017. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν 12 και 13 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει ο Οργανισμός στις ακροάσεις μπορούν να λάβουν μέρος επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού (ηλικίας 18 και άνω).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σε ηλεκτρονική μορφή, με μια συνοδευτική επιστολή με κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό τους στο: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 99753089 και 99818436. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 6 Απριλίου, 2017, καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: ΦΩΤΟ ΛΑΡΚΟ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ