22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Το Πάφος2017 εγκαινιάζει το πρόγραμμα “Cine-Αttikon” με τη συμμετοχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Animasyros

Σάββατο 27 Μαΐου 2017, Θερινό Attikon, 19:30

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 εγκαινιάζει το πρόγραμμα του Cine-Αttikon με μια σειρά προβολών ταινιών animation μικρού μήκους για παιδιά και ενήλικες από το αρχείο του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, που πραγματοποιείται από το 2008 στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πρόγραμμα προβολών, που διοργανώνεται με τη συνεργασία του φεστιβάλ The Animattikon Project, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την βραβευμένη ταινία του Claude Baras “Ma vie en courgette” (“Εγώ, ο Κολοκυθάκης”) με την ευγενική υποστήριξη των Ευρωβουλευτών κ.κ Μ. Σπυράκη και Κ. Μαυρίδη.

Επιπλέον, στο Kimonos Art Center θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο μικτών τεχνικών animation για παιδιά 10-12 ετών σε συνεργασία με το Ίδρυμα RISE. Το εργαστήριο, με εκπαιδεύτρια την animator Αναστασία Δημητρά, θα ασχοληθεί με το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και θα έχει ως θέμα την αξία της φιλίας και της αλληλεγγύης στο σχολικό περιβάλλον.

Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του The Animattikon Project τον Οκτώβριο 2017 στον κινηματογράφο Αττικόν.

 

Είσοδος ελεύθερη

Χορηγός προγράμματος  “Cine-Attikon”: McDonald’s

 

Animasyros #tour16_17 

Το ταξίδι του Animasyros #tour16_17  στην Ελλάδα και την Κύπρο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2017, συνεχίζοντας τη περυσινή επιτυχημένη περιοδεία του. Πρόκειται για περιφερειακές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Πάφο, που σκοπεύουν στην ανάδειξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου του Animasyros, σε συνδυασμό με δράσεις άτυπης εκπαίδευσης και υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικούς οργανισμούς.

 

Πληροφορίες:

Ώρες| Εργαστήριο για παιδιά: 10.00-14.00

Προβολή «Εγώ ο κολοκυθάκης»: 19.30 – 20.40

Προβολές ταινιών για ενήλικες: 21.00-22.30

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ