28.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Το Πάφος 2017 παρουσιάζει τις Απαγορευμένες Ιστορίες

Σήμερα και αύριο στο Μαρκίδειο στις 20.30

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στις 20.30 στο Μαρκίδειο θέατρο το Πάφος 2017, παρουσιάζει τις Απαγορευμένες Ιστορίες, μέσω της ομάδας  Ludens Ensemble.

Η παράσταση θα παιχθεί σε ευρωπαϊκή πρώτη και αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το έργο είναι ήδη προγραμματισμένο να παιχτεί και στην Αθήνα στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» καθώς και στο Εδιμβούργο, στο Traverse Theatre και το North Edinburgh Arts Centre, σε συνεργασία με το Edinburgh Syn Festival 2018.

Η παράσταση πραγματεύεται την έννοια των συνόρων μέσα από μαρτυρίες φιλιάς και αλληλεγγύης μεταξύ μελών των δύο μεγαλύτερων εθνικών κοινοτήτων στην Κύπρο.

Οι έξι ηθοποιοί υποδύονται επί σκηνής διαφορετικούς χαρακτήρες και αφηγούνται ιστορίες, ενώ  ενσωματώνουν στην ερμηνεία τους μαριονέτες και αντικείμενα, με τη συνοδεία video mapping προβολών  και μουσικής.

Το πρωτότυπο έργο «Απαγορευμένες Ιστορίες»  βασίζεται σε μαρτυρίες και αφηγήσεις από μέλη και των δυο κοινοτήτων, που συγκέντρωσε  η Ludens Ensemble τα τελευταία δύο χρόνια. Η παράσταση, με μάτια στραμένα στο παρελθόν, μιλά για το παρόν και το μέλλον. Εξετάζει κυρίαρχες αντιλήψεις αναφορικά με τον ‘Άλλο’ θέτοντας υπό αμφισβήτηση παγιωμένους εθνικούς, θρησκευτικούς και φυλετικούς  διαχωρισμούς.

Στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας, που θα λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των δύο κοινοτήτων,  με σκοπό να δημιουργηθεί σταδιακά μια κοινή αφήγηση για τη ζωή στη Κύπρο. Η ομάδα Ludens Ensemble, με έδρα το Εδιμβούργο, εξειδικεύεται στο είδος των εναλλακτικών παραστάσεων ενσωματώνοντας στην πλοκή των έργων της προβολές, μάσκες, κινούμενα σχέδια και μαριονέττες.

Σκηνοθεσία/Συλλογή Ιστοριών : Φίλιππος Φιλίππου.

Συν-σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία: Βαγγέλης Μακρυγιαννάκης.

Συγγραφή Έργου: Ludens Ensemble. Μουσική: Ισιδώρα Μπουζιούρη.

Σκηνικά: Rubén San Roman.

Κοστούμια: Marta Aspe.

Visuals: Φίλιππος Φιλίππου, Βαγγέλης Μακρυγιαννάκης.

Σχεδιασμός Φωτισμών: Brian Holt.

Τεχνικός βίντεο και ήχου : Πέτρος Τσαφταρίδης.

Παίζουν οι ηθοποιοί : Adam Tompa, Περσεφόνη Γεράγγελου, Jenny Logan,  Ισιδώρα Μπουζιούρη, Φίλιππος Φιλίππου, Βαγγέλης Μακρυγιαννάκης.

Directed by/Interviews Philippos Philippou| Co-Director/Dramaturg Vangelis Makriyannakis |Writer Ludens Ensemble | Music Designer Isidora Bouziouri | Cast: Adam Tompa, Persefoni Gerangelou, Jenny Logan,  Isidora Bouziouri, Philippos Philippou, Vangelis Makriyannakis | Stage Designer Rubén San Roman| Costume Designer Marta Aspe | Visuals Philippos Philippou Vangelis Makriyannakis | Lighting Designer Brian Holt | AV and Sound Designer Petros Tsaftaridis.

Μαρκίδειο Θέατρο.

Παραστάσεις: 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018. Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: 10 Ευρώ.

Πληροφορίες / Info: 26 93 2017 / [email protected] / www.pafos2017.eu

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ