23.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Το Πάφος 2017 μας ξεναγεί στην υπέροχη Λυσό

Το πρόγραμμα της κοινωνικής συμμετοχής του Οργανισμού Πάφος 2017, μετά τις απόλυτα επιτυχημένες εξορμήσεις σε Επισκοπή και Αμαργέτη, θα επισκεφθεί το χωριό Λυσός την  Κυριακή 4 Ιουνίου.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού πρόκειται για μια κοινότητα με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, αφού συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η Λυσός σχετίζεται με αρχαίους ελληνικούς οικισμούς της Μικράς Ασίας, το οποίο επιβεβαιώνεται από πληθώρα ευρημάτων και μαρτυριών.

Το πρόγραμμα της περιήγησης ακολουθεί ίχνη της μνήμης και της ιστορίας  και επιλέγει ως ορόσημα της χώρους κρυμμένους και διερευνά όλα όσα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Στην γραπτή του ανακοίνωση ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, εκ των υπευθύνων  της κοινωνικής συμμετοχής του Οργανισμού Πάφος 2017, αναφέρει πως έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 100 άτομα, γεγονός που φανερώνει και το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τέτοιου είδους περιηγήσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το αναπαλαιωμένο δημοτικό σχολείο, που έχει μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο, θα ξεναγηθούν στο μουσείο και την πλατεία του χωριού, θα δουν την παλιά εκκλησία της Λυσού και θα θαυμάσουν τις παλιές βρύσες, με τη μεγάλη δεξαμενή.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, θα ακολουθήσει μια εξαιρετική περιπατική διαδρομή, 2 χιλιομέτρων στο Δάσος από το μνημείο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, μέχρι το ξενοδοχείο Παράδεισος.

Στο τέλος η Κοινοτική Αρχή και ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λυσού, θα δεξιωθούν τους επισκέπτες, της ομάδας του Πάφος 2017, με παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία του χωριού.

Η είσοδος  είναι ελεύθερη. Το Πάφος 2017 καλεί τους ενδιαφερόμενους να αποταθούν στα τηλέφωνα  26-955176 και 99-699130.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ